GR Beyliği

Gökdennz

Nanitik
Üye
Sevgilimin isteği üzerine ismini "Kiraz" koyduğum, messor kraliçemi, beyliğin başına koyuyorum. Kendisi 2. bulduğum kraliçe ilki fugax türü selenopsis idi maalesef onu kaybettim. Yks sınavı sonrası daha aktif ve şansımız iyiye giderse daha çeşit tür ve canlılarla Beyliğimize ekleme yapacağız.IMG-20240529-WA0001.jpgIMG-20240529-WA0002.jpg Şimdilik durumumuz bu şekilde iyiye gidiyoruz. Yolda sanırsam 13 tane daha işçimiz var yeni yumurtları da mevcut. Dediğim gibi yks sonrası boostlamaya geçiş yapacağım şimdilik zamanımın olmamasından dolayı tohumla 10 gün kadar idare edecekler.

Gökdennz

Nanitik
Üye
Evet arkadaşlar Kirazın durumu gayet iyi işçi sayımız 6ya çıkmış ve beyliğimize katılan 3 adet kraliçemiz var bugün. Adım başı kraliçe doluydu Sakaryada. 1 adet lasius 2 adet de tetramorium kraliçelerimiz beyliğe katılmıştır.IMG_20240530_221819.jpgIşık altında abdomenindeki renkler çok güzel duruyor bu lasius kraliçemiz.IMG_20240530_221749_N.jpgBurda da 2 adet tetramoriumumuz var (Multi olup olmadıklarını bilmiyorum tahminimce olur diye birlikte koydum itiş kakış yok kardeş kardeş duruyorlar). Beyliğimiz güzelce büyümeye başladı zaman her şeyi gösterecek bakalım. Umarım bol işçili sağlıklı koloniler olurlar.
--DÜZENLEME-- Tetramorium bakım rehberinde Multi olumsuz diyordu risk almadan hemen ayırdım arkadaşlar sıkıntı yok.

Son düzenleme:

Gökdennz

Nanitik
Üye
IMG-20240604-WA0018.jpg
İşçi sayımız 11 e çıktı, hazırda pupa evresinin sonunda 3 tane daha işçi var. Yumurta beyazı verdim bugün yumuldular. 2 lasius, 2 tetra kraliçemizin de yumurtaları var, her şey yolunda gidiyor şu an.

Gökdennz

Nanitik
Üye
Küçük bir güncelleme geçeyim. Bu sabah evin önünde oldukça fazla lasius uçuşu vardı en az 20 30 tane görmüşündür 3 tanesini aldım bende 2 tane olmasına rağmen. 3lü multi denemek için aldım, bendekiler ayrı duruyordu. Onların da gelişimini buraya aktaracağım. Tetraların durumu iyi yumurtaları bol, Kiraz kraliçemiz 17 işçiye ulaştı yolda da bolca larvanın son evresinde yumurtalar var. 2 nesil daha atlatınca belki de bi sonraki nesilde küçük bir formikaryuma geçireceğim çünkü tüp eksiğim var. 3lü lasiusum küçük bir tüpte onların işçiler çıkana kadar Kirazı formikaryuma geçireceğim, lasisusları da büyük olan Kirazın tüpüne geçiş yapacağım. Şimdilik bu kadar her şey yolunda.

Gökdennz

Nanitik
Üye
IMG_20240611_092645~2.jpgKamerama rağmen güzel olduğunu düşündüğüm bir fotoğrafı bırakayım şuraya :D Kirazın ve işçilerin durumları gerçekten güzel ve güzel de devam ediyor.

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Işığı üstten vurup öyle çekersen daha net olur.

Gökdennz

Nanitik
Üye
Işığı üstten vurup öyle çekersen daha net olur.
Hocam çok farklı bir şekilde çektim fotoğrafı ışığı üstten vuramıyorum 😅 Analog fotoğraf makinemin lensini ters çevirip kullandım biraz macro işi görüyor diye. Lens üstünü kapattığı için ışık tutamıyorum.

Gökdennz

Nanitik
Üye
IMG_20240611_111717~3.jpgKalite düşmese keşke ama daha iyi oldu gibi.

Gökdennz

Nanitik
Üye
Merhabalar arkadaşlar tetraların işçileri çıktı bugün, 3 er tane işçileri var anlık. Fotoğraf çekemedim kaliteden dolayı sonradan düzgün bir şekilde ekleme yapacağım. 2 lasius kraliçemin de bütün yumurtaları pupa olmuş durumda onlar da çok yakında çıkacaklar. 3lü Multi lasius denememde aşırı fazla yumurta var larva evresine girmiş, şu anlık sıkıntı yok. Kirazın durumu da gayet ve gayet iyi 2. nesil işçiler çıkmaya başladı 19 adet işçimiz var şu an yolda da 13 14 tane daha var. Şimdilik bu kadar müsait bı zamanda fotoğraf eklemesi yapacağım.

Gökdennz

Nanitik
Üye
IMG_20240627_155607_N.jpg
Kiraz'ın kolonisine küçük bir outworld ekledim stresli v.s değiller şekerli suyu gömüp tohumları içeri taşıyorlar. Deniz kabuklarını yemlik olarak kullandım gayet tatlı duruyor diye düşünüyorum.

DONT

Pupa
Üye
Deniz kabukları yaratıcı olmuş iyi fikir

Gökdennz

Nanitik
Üye
Kiraz kolinim koyduğum bütün canlı yemleri içeri taşıdı umarım geri çıkarırlar yoksa alamam :D. O değil halen daha lasiusların işçileri çıkmadı pupa evresi sanırım biraz uzun sürüyor lasiuslarda aldığımdan beri hiç sarsmadım ve bakmadım oldukça fazla yumurtası var (kırmızı asetat kağıdından kontrol ediyorum loş ışıkta) halen daha pupaların çıkmasını bekliyorum.

exe

Yumurta
Üye
Günlük çok güzel gidiyor ve devamını bekliyoruz. Benim için merak uyandıran bir konu da beyliğinize vermiş olduğunuz GR ismi oldu. Eğer özel değilse GR isminin anlamı nedir acaba?

Gökdennz

Nanitik
Üye
Günlük çok güzel gidiyor ve devamını bekliyoruz. Benim için merak uyandıran bir konu da beyliğinize vermiş olduğunuz GR ismi oldu. Eğer özel değilse GR isminin anlamı nedir acaba?
Maalesef devamını getiremeyeceğim.. Elimde sadece beyliğin başkanı kiraz kaldı. Diğerlerini sahiplendirmek durumunda kaldım dostum. Üniversiteye başladım bu yıl yanıma da sadece tohum ile idare edebildikleri için messoru (Kiraz) kendime bırakmak istedim yurtta sıkıntı çıkmaz ise bakmaya devam edeceğim. "GR" Ben ve kız arkadaşımın baş harfleri aslında, beraber ilgileniyoruk karıncalar ile ondan dolayı öyle bir isim koydum :) Kirazın kolonisinde ekstra bir şey yaşanacağını sanmıyorum stabil ve sağlıklı şekilde gelişiyorlar onun da fotoğrafını bugün atarım. + Olarak şunu farkettim zaten neredeyse sadece kirazı paylaşmışım :D

Gökdennz

Nanitik
Üye
IMG_20240909_072358_HDR.jpg
Kirazın durumu bu şekilde sayıları oldukça arttı son zamana göre. 7 8 tane de majörü ve çıkacak olan 2 tane daha majörü bulunmakta. Umarım kolonim konusunda yurtta sıkıntı yaşamam ilk göz ağrım sahiplendirmek asla istemiyorum..

exe

Yumurta
Üye
Eğer karınca gördüğünde korkup kaçan birisi yoksa sorun çıkacağını zannetmiyorum. Hatta anlayışlı arkadaşlarınız olursa, odada koloni için masa köşesi gibi özel bir yer ayrılıp özel ilgi göreceklerini düşünüyorum. Genelde bu tarz hobiler dışarıdaki insanların dikkatini çekebiliyor. Fakat koloninizden bahsedeceğiniz kişilere bu karıncaların koloni dışına çıkıp odada neden gezemeyeceğini iyice anlatıp akıllarındaki tüm soru işaretlerini gidermenizi tavsiye ederim. Gece yatarken en ufak huylandıklarında acaba karınca mı var diye tedirgin olabilirler.

Günlük olarak olmasa bile, arada bir müsait oldukça görsel paylaşabilirseniz çok güzel olur. Şimdiden yurt ve üniversiteniz için keyifli bir tanışma dilerim.

Beyliğinizin son varisi olan Kiraz koloniniz son haliyle epey güzel görünüyor :)

Gökdennz

Nanitik
Üye
Eğer karınca gördüğünde korkup kaçan birisi yoksa sorun çıkacağını zannetmiyorum. Hatta anlayışlı arkadaşlarınız olursa, odada koloni için masa köşesi gibi özel bir yer ayrılıp özel ilgi göreceklerini düşünüyorum. Genelde bu tarz hobiler dışarıdaki insanların dikkatini çekebiliyor. Fakat koloninizden bahsedeceğiniz kişilere bu karıncaların koloni dışına çıkıp odada neden gezemeyeceğini iyice anlatıp akıllarındaki tüm soru işaretlerini gidermenizi tavsiye ederim. Gece yatarken en ufak huylandıklarında acaba karınca mı var diye tedirgin olabilirler.

Günlük olarak olmasa bile, arada bir müsait oldukça görsel paylaşabilirseniz çok güzel olur. Şimdiden yurt ve üniversiteniz için keyifli bir tanışma dilerim.

Beyliğinizin son varisi olan Kiraz koloniniz son haliyle epey güzel görünüyor :)
Güzel sözlerin ve dileklerin için teşekürler dostum bütün sülaleye aşıladım ve anlattım karıncaları, ters karakterli biri gelmediği sürece hallederim yurt arkadaşlarını :D Şu an güzel bir pileksi kutu arıyorum bulur isem kirazı direkt onun içine yerleştireceğim outworld içinde tüp olacak yani. O şekilde yurt masamda sergilemeyi düşünüyorum. Fakat halen bulamadım pileksi kutu.. internette de tek tük var onlara da güvenemiyorum.

exe

Yumurta
Üye
2. el akvaryumlar işinizi görebilir belki.

Moderatör tarafında düzenlendi: