Gizemli Kraliçe Karınca

Mardinli47

Yumurta
Üye
Geçtiğimiz günlerde doğada gezerken yeni bir kraliçe karınca buldum. Oldukça dikkat çekici bir yapıya sahip olan bu kraliçe karınca, türünü belirlemekte zorlandığım bir örnek oldu. Türünü tespit etmek için birkaç kişiye danıştım, ancak herkes farklı bir karınca türü olduğunu söyledi. Bu nedenle, karıncanın tam olarak hangi türe ait olduğunu belirlemek için daha fazla araştırma yapmaya karar verdim.Kraliçeyi bulduğum bölgede 5-10 tane küçük işçi karınca da vardı. Onların, kraliçenin kolonisine ait olduğunu düşünerek yakalamaya çalıştım, ancak sadece bir tanesini yakalayabildim. Şu anda kraliçeyle birlikte tüpe yerleştirdim ve birbirlerine karşı oldukça sakinler. Ancak, bu küçük işçinin gerçekten kraliçeye ait olup olmadığından emin değilim. İşçinin hangi türe ait olduğunu belirlemek, kraliçenin türünü de anlamamızda önemli bir ipucu olabilir.Bu karıncaların fotoğrafını paylaşarak bu konuda uzmanlardan yardım almak istiyorum. Kraliçenin ve işçinin baş kısmı, vücut yapısı ve antenleri dikkatlice incelendiğinde, türlerini daha iyi belirlememiz mümkün olabilir. Eğer bu konuda bilginiz varsa, yorumlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_2852.jpeg
    IMG_2852.jpeg
    31.6 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG_2847.jpeg
    IMG_2847.jpeg
    37.2 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG_2848.jpeg
    IMG_2848.jpeg
    35.7 KB · Görüntüleme: 41
  • IMG_2849.jpeg
    IMG_2849.jpeg
    32.9 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_2850.jpeg
    IMG_2850.jpeg
    32.6 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_2851.jpeg
    IMG_2851.jpeg
    31.2 KB · Görüntüleme: 41

sNel

Larva
Üye
Geçtiğimiz günlerde doğada gezerken yeni bir kraliçe karınca buldum. Oldukça dikkat çekici bir yapıya sahip olan bu kraliçe karınca, türünü belirlemekte zorlandığım bir örnek oldu. Türünü tespit etmek için birkaç kişiye danıştım, ancak herkes farklı bir karınca türü olduğunu söyledi. Bu nedenle, karıncanın tam olarak hangi türe ait olduğunu belirlemek için daha fazla araştırma yapmaya karar verdim.Kraliçeyi bulduğum bölgede 5-10 tane küçük işçi karınca da vardı. Onların, kraliçenin kolonisine ait olduğunu düşünerek yakalamaya çalıştım, ancak sadece bir tanesini yakalayabildim. Şu anda kraliçeyle birlikte tüpe yerleştirdim ve birbirlerine karşı oldukça sakinler. Ancak, bu küçük işçinin gerçekten kraliçeye ait olup olmadığından emin değilim. İşçinin hangi türe ait olduğunu belirlemek, kraliçenin türünü de anlamamızda önemli bir ipucu olabilir.Bu karıncaların fotoğrafını paylaşarak bu konuda uzmanlardan yardım almak istiyorum. Kraliçenin ve işçinin baş kısmı, vücut yapısı ve antenleri dikkatlice incelendiğinde, türlerini daha iyi belirlememiz mümkün olabilir. Eğer bu konuda bilginiz varsa, yorumlarınızı bekliyorum.
Formica gibi duruyor. Yapısı benziyor ama rengi baya garip. Boyutuyla işçisinin yakın çekimini ekleyin isterseniz. Bir de tüp sızdırıyor mu? Sulu gibi baya değiştirin bence.

samet_56

Yumurta
Üye
Türü bir kenara dursun test tüpünün içi göl olmuş hocam hayvan bu şekilde kalırsa ölür test tüpünün icini kulak çöpüyle kurutun yada su tarafında ki pamuğu sertlestirin.

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Kraliçenizin cinsi Camponotus, tür tespiti bu fotoğraflarla imkansıza yakın.

Mardinli47

Yumurta
Üye
Bugün sabah uyandığımda, kraliçe karınca ve yanında yakaladığım küçük işçi karıncayı kontrol ettim. Maalesef, işçi karınca ölmüş. İlk başta ikisi de oldukça sakin görünüyordu, ancak görünüşe göre kraliçe, işçi karıncayı öldürmüş olabilir.
Dün stresli olduğu için fazla fotoraf atamamıştım.Bügün belki daha net olacağını düşündüğüm fotoğrafları koyuyorum belki bu fotoğraflar işinize yarıyabilir.

Ekli dosyalar

• IMG_2856.jpeg
    IMG_2856.jpeg
    32.2 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_2855.jpeg
    IMG_2855.jpeg
    31.3 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_2854.jpeg
    IMG_2854.jpeg
    29.4 KB · Görüntüleme: 16
  • IMG_2853.jpeg
    IMG_2853.jpeg
    34.1 KB · Görüntüleme: 15
Moderatör tarafında düzenlendi:

sNel

Larva
Üye
Bugün sabah uyandığımda, kraliçe karınca ve yanında yakaladığım küçük işçi karıncayı kontrol ettim. Maalesef, işçi karınca ölmüş. İlk başta ikisi de oldukça sakin görünüyordu, ancak görünüşe göre kraliçe, işçi karıncayı öldürmüş olabilir.
Dün stresli olduğu için fazla fotoraf atamamıştım.Bügün belki daha net olacağını düşündüğüm fotoğrafları koyuyorum belki bu fotoraflar işinize yarıyabilir
Formica değilmiş. Bu haliyle ben de Lasiusa benzettim. Boyut bilgisi ekilebilir misiniz?

Cihan__

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Lasius cinsi kraliçe, işçiyle muhtemelen başta uzak kaldıkları için birbirlerini farketmediler ve saldırmadılar. Sonra da kraliçe işçiyi öldürdü.

Çözüm