Geçtiğimiz günlerde doğada gezerken yeni bir kraliçe karınca buldum. Oldukça dikkat çekici bir yapıya sahip olan bu kraliçe karınca, türünü belirlemekte zorlandığım bir örnek oldu. Türünü tespit etmek için birkaç kişiye danıştım, ancak herkes farklı bir karınca türü olduğunu söyledi. Bu nedenle, karıncanın tam olarak hangi türe ait olduğunu belirlemek için daha fazla araştırma yapmaya karar verdim.Kraliçeyi bulduğum bölgede 5-10 tane küçük işçi karınca da vardı. Onların, kraliçenin kolonisine ait olduğunu düşünerek yakalamaya çalıştım, ancak sadece bir tanesini yakalayabildim. Şu anda kraliçeyle birlikte tüpe yerleştirdim ve birbirlerine karşı oldukça sakinler. Ancak, bu küçük işçinin gerçekten kraliçeye ait olup olmadığından emin değilim. İşçinin hangi türe ait olduğunu belirlemek, kraliçenin türünü de anlamamızda önemli bir ipucu olabilir.Bu karıncaların fotoğrafını paylaşarak bu konuda uzmanlardan yardım almak istiyorum. Kraliçenin ve işçinin baş kısmı, vücut yapısı ve antenleri dikkatlice incelendiğinde, türlerini daha iyi belirlememiz mümkün olabilir. Eğer bu konuda bilginiz varsa, yorumlarınızı bekliyorum.