Gergedan böceği beslemek istiyorum, doğada nerelerde bulabilirim?
Gergedan böcekleri için gece ışıkların etrafına bakın.Normalde ağaçlarda gezinen türlerdir.Gündüz bulma ihtimaliniz oldukça düşük.Gergedan böceği beslemek istiyorum, doğada nerelerde bulabilirim?
Peki nemli zamanlar veya rüzgarsız zamanlar ve tarih gibi faktörler varmı acaba?Gergedan böcekleri için gece ışıkların etrafına bakın.Normalde ağaçlarda gezinen türlerdir.Gündüz bulma ihtimaliniz oldukça düşük.
Hocam nasıl yerlerde bulabiliriz acaba? Mesela şehir içinde bulunabilen canlılar mı, yoksa kent ormanları gibi yerlerde mi aranmalı?Gergedan böcekleri için gece ışıkların etrafına bakın.Normalde ağaçlarda gezinen türlerdir.Gündüz bulma ihtimaliniz oldukça düşük.
Bu hayvanlar larvalarını genellikle çürümüş ağaçlara bırakıyorlar dolayısıyla ağacın fazla olması lazım.Şehir merkezlerinde bulabileceğinizi sanmıyorum.Şansınızı artırmak için ormanlık alanlara bakmak daha iyi olur.Hocam nasıl yerlerde bulabiliriz acaba? Mesela şehir içinde bulunabilen canlılar mı, yoksa kent ormanları gibi yerlerde mi aranmalı?
Sağolun hocamO konuda bir bilgim yok ama olduğunu sanmıyorum.Gece bakmanız yeterli olacaktır.Gündüz sıcaklardan kaçmalarının sebebi bu zaten.Normalde Mayıs-Haziran-Temmuz aylarında daha yaygınlar ama hala bulabilirsiniz.
Her zaman 👍️Sağolun hocam