Gelişmeyen C. baldacci

Thragg00

Yumurta
Üye
Neredeyse 2 ay önce arkadaşımdan Camponotus baldacci kraliçesi sahiplendim, aldığımda 3 yumurtası vardı, hepsini ayrı ayrı tutuyor pek ilgilenmiyor gibiydi. Şuanda 6,7 tane yumurtası var tahminimce aslında birkaçı yumurta şeklinden çok eğimli larva şeklinde ama hala fazlasıyla küçükler ve yumurtalarla ilgilendiğini sanmıyorum neden olabilir?

Moderatör tarafında düzenlendi:

EgeOzer

Larva
Üye
Neredeyse 2 ay önce arkadaşımdan Camponotus baldacci kraliçesi sahiplendim, aldığımda 3 yumurtası vardı, hepsini ayrı ayrı tutuyor pek ilgilenmiyor gibiydi. Şuanda 6,7 tane yumurtası var tahminimce aslında birkaçı yumurta şeklinden çok eğimli larva şeklinde ama hala fazlasıyla küçükler ve yumurtalarla ilgilendiğini sanmıyorum neden olabilir?
Hocam camponotusların gelişimi biraz daha yavaş olabiliyor bildiğim kadarıyla ondandır muhtemelen ama yinede gerekli sıcaklık, nem ve ışık faktörlerini de unutmamak lazım

nevzatgns19

Nanitik
Üye
Şekerli suyla besin takviyesi deneyebilirsiniz. Belki bitkin düşmüştür kraliçe.

ArdaT

Yumurta
Üye
Sıcaklıktan dolayı olabilir, yavaşta gelişen bir tür ve camponotuslar hassas oluyor işçi çıkana kadar çok strese sokmamanı öneririm dikkatli olmak lazım. Ben clastural olsada olmasada ufak bi prorein ve enerji takviyesi yapmayı yanlış bulmuyorum, larvalarda çıktıysa ufaktan protein ve şekerli/ballı su vermeyi deneyebilirsin hem enerjiside yerine gelir