Gelişim yok

Seuthes

Larva
Üye
Bir ay önce bulduğum messor kraliçem bulduktan 3/4 gün sonra yumurtladı ama yumurtalarda hiçbir gelişim yok. aynı hafta bulduğum kraliçenin larvaları pupaya dönmeye başladı. iki hafta önce bulduğum kraliçeninde yumurtaları larva oldu. Hepsini aynı dolapta oda sıcaklığında tutyorum ve hepsini aynı aralıklarla (3 gün) kontrol ediyorum. Sizce bir sorun var mı varsa ne olabilir?

BahadirSarp

Asker
Yardımsever
Üye
Bir ay önce bulduğum messor kraliçem bulduktan 3/4 gün sonra yumurtladı ama yumurtalarda hiçbir gelişim yok. aynı hafta bulduğum kraliçenin larvaları pupaya dönmeye başladı. iki hafta önce bulduğum kraliçeninde yumurtaları larva oldu. Hepsini aynı dolapta oda sıcaklığında tutyorum ve hepsini aynı aralıklarla (3 gün) kontrol ediyorum. Sizce bir sorun var mı varsa ne olabilir?
Kraliçe diğerlerine göre daha stresli olabilir onu haftada bir kontrol edin derim veya besin eksikliği vardır ama sanmıyorum daha larva olmamışlar 2. Olarakta ısıyı yükseltin diyebilirim 28 29 derecede sabit tutarsanız belki gelişim olur

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Çok bakıyor olabilirsiniz, 3 günde 1 kimi kraliçe için sorun yaratmaz kimisi de stres olur. Genelde çok sık olmaz ama kraliçenin proteini bir şekilde bitmiş de olabilir, ufak bir canlı yem ile destekleyebilirsiniz.
Bunlara rağmen bir gelişim olmazsa kraliçenin kısır olma ihtimali de var. Doğasına geri salarsınız.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Kraliçe düzgün çiftleşememiş olabilir.

Seuthes

Larva
Üye
kanatlatı yoktu bulduğumda o yüzden çiftleşmiştir diye düşündüm. haftada bir kontrol ediyim ozaman teşkkürker

aliramazan

Yumurta
Üye
Benim messor kraliçelerimde de aynı sorun var 3 haftadır yumurtalarda hiçbir değişim yok . Bende düşük sıcaklıktan olduğunu düşünüyorum zaten 1 2 haftaya havalar ısınır diye önemsemedim. Kraliçe o kadar dayanabilirmi yani 1 aylık olan ilk işçi çıkarma süresi yaklaşık 2 aya uziycak . Besin takviyesi yapmalımıyım.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Benim messor kraliçelerimde de aynı sorun var 3 haftadır yumurtalarda hiçbir değişim yok . Bende düşük sıcaklıktan olduğunu düşünüyorum zaten 1 2 haftaya havalar ısınır diye önemsemedim. Kraliçe o kadar dayanabilirmi yani 1 aylık olan ilk işçi çıkarma süresi yaklaşık 2 aya uziycak . Besin takviyesi yapmalımıyım.
Yumurtalarda 2-3 haftada bir değişim olmazsa yani evre atlamazsa canlı yem ile besleyebilirsiniz ama bence 2 ay çok rahat dayanır kraliçe.