Geko alacağım

mertyildiz

Yumurta
Üye
Geko alacağım. Koyulacağı kabın plastik veya cam olması fark eder mi? İçine tırmanabileceği ağaç, dal vb. şeyler koymak istiyorum. İzlediğim videolardan yola çıkarsam zararli değil diye biliyorum. Ayarlanabilir ısıtıcı ped bulamıyorum, var ise link atabilir misiniz? Ayarlanamayan olandan var ama derece ne kadar olur bilmiyorum. Saklanma yerlerini vs. yapacağım. Atladığım bir şey olursa bilgilendirir misiniz?

Moderatör tarafında düzenlendi:

armagankaya

Media
Üye
Geko alacağım. Koyulacağı kabın plastik veya cam olması fark eder mi? İçine tırmanabileceği ağaç, dal vb. şeyler koymak istiyorum. İzlediğim videolardan yola çıkarsam zararli değil diye biliyorum. Ayarlanabilir ısıtıcı ped bulamıyorum, var ise link atabilir misiniz? Ayarlanamayan olandan var ama derece ne kadar olur bilmiyorum. Saklanma yerlerini vs. yapacağım. Atladığım bir şey olursa bilgilendirir misiniz?
Hocam, cam veya plastik olması fark etmez ama güzel bir görünüm için cam tercih edebilirsiniz. Hem daha saydam hem de kolay temizlenebilir. İyi hobiler dilerim.

Enesersoy45

Gamergate
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Şimdi, sorularda bir çelişki var.
En klasik hobi geckolarından ikisi Leopard gecko ve Crested gecko. Eğer Crested gecko beslemek istiyorsanız cam veya plastik fark etmez, steril olduğu sürece odun da kullanabilirsiniz, lakin ped kullanmanız gerekmez hatta zararı olur. Oda sıcaklığının uygun olması gerekir Crested Gecko için.
Eğer Leopard Gecko alacaksanız plastik kap öneririm. Süs dal ve odunlar olabiir fakat yükselti yaratmamalısınız, yerde yatsın odun koyacaksanız. Mümkünse koymayın.
Leopard gecko kurulumun alt zemininin yarısını kaplayan bir ped alanına ihtiyaç duyar. Ankara Canlı Yem sitesinden temin edebilirsiniz.
Farklı bir gecko türünü düşünüyorsanız sorabilirsiniz.

yağızalp

Larva
Üye
Türkiyede gecko nerden alabiliriz türü farketmez bende beslemek istiyorum

armagankaya

Media
Üye
Türkiyede gecko nerden alabiliriz türü farketmez bende beslemek istiyorum
Hocam, bu konu daha önce birçok kez açıldı ve cevaplandı. Lütfen önce arama kısmından araştırın, bulamazsanız sorun. Ama yine de söyleyeyim: Instagram’da Pet and Zoo hesabından fiyat ve bakım hakkında bilgi alabilirsiniz. Biraz araştırmaya meraklı olun. İyi hobiler dilerim.