Geckolar için hangi kurt daha iyi?

Kitsune

Yumurta
Üye
Bir kaç aya Gecko sahipleneceğim şimdiden bilgi ve nerden alabileceğimi araştırıyorum bunlara canlı yem gerekiyormuş ben tartara dubia ve kurt yapayım diyorum ama 2 kurdun arasındaki fark ne eğer diğeri diğerinden iyi ise onu üreticem(kurtlar bilmeyenler için morio ve un kurdu)

Ü

Üye silindi 8734

Karma beslenme öneriliyor yoksa tek tür kurtdan giderseniz yağlanma,obezite olabilir
kuyruğu büyüyor diye sağlıklı olmaz

Moderatör tarafında düzenlendi:

Kitsune

Yumurta
Üye
Zaten karma yapıcam morio ile un kurdu arasında fark ne dediğim gibi tartara dubia vericem zaten eğer aralarında fark varsa en iyisini alıcam yoksa en kolay bakılanına

Ü

Üye silindi 8734

Zaten karma yapıcam morio ile un kurdu arasında fark ne dediğim gibi tartara dubia vericem zaten eğer aralarında fark varsa en iyisini alıcam yoksa en kolay bakılanına
morio daha büyük dolaysıyla daha pazla protein yağ ve benzeri şeyler var
büyük un kurdu gibi
eğer üreteceksen un kurdu daha iyi

muhammedberk

Yumurta
Üye
Un kurdu sindirim bozukluklarına yol açabilir nadiren verilebilir.

Kitsune

Yumurta
Üye
Kararımı verdim zaten morio vericem madem morio daha iyi ama tşk yinede

DONT

Yumurta
Üye
Morio kurdu un kurduna göre daha fazla protein içerir ayrıca sürüngenleri beslerken sallıyorum moriodan 2 tane verirsin doyar un kurdundan 10 tane verirsin anca doyar. morio kurdu üretmek zahmetlidir, un kurtları gibi toplu bi yerde pupaya dönüşmezler her biri için ayrı küçük bir yer gerekiyor dönüşüm için ancak un kurtları kolay ürer kolay çoğalırlar seçim sizin

Kitsune

Yumurta
Üye
Nasıl yani beta balığı gibi her birine ayrı yermi yapıcam

DONT

Yumurta
Üye
Nasıl yani beta balığı gibi her birine ayrı yermi yapıcam
Üremesi için bu yöntem kullanılıyor alttaki gibi kurabiye kutuları var her bir yuvaya bir tane morio kurdu eklersiniz onlar pupaya dönüşür eğer toplu olarak bakarsanız üremezler.iyi hobiler 🙃a101-den-aldigim-nimet-marka-portakalli-kurabiye-1_350x350.jpg

Barkın

Larva
Yardımsever
Üye
Un kurdunun içerisindeki çöp oranı fazladır daha zor sindirilir. Morio kurdu un kurdundan daha yağlı bir yemdir fakat sindirim konusunda hayvan daha rahat edebilir. Yapabiliyorsanız Hamam böceği (Dubia, Tartara) alın. Bu arada ipek böceğinin larva hali çok güzel bir canlı yem olur. İçerisinde kaliteli protein ve bolca su ve az oranda yağ bulunur. Eğer canlı yem alışverişi yapcaksınız kesinlikle Antalya Çekirge'yi tercih edin. Yataklık için sadece kaba kepek almanız yeterli. https://www.antalyacekirge.net/urun-detay/YM-0024

Morio kurtlarının bakım rehberine de buradan ulaşabilirsiniz:

Kitsune

Yumurta
Üye
Zaten tartara dubia vs üreticem kurtların hangisi iyi ise onu üreteyim diye dedim