Gecko yemi.

kuzey62

Pupa
Üye
Arkadaşlar ben ailevi nedenlerden dolayı gelecekteki fat tail gecko ma böcek alamayacağım. Onun yerine sürekli un kurdu veya morio kurdu versem bi zararı olur mu?

BerkBey

Pupa
Üye
Zararı olabilir. Kurtları sindirmesi daha zordur ve yağlıdır. Artı olarak kabul etmeme durumunda zorlanırsınız. Size de canlıya da işkence olabilir. Temellerini doğru atmadığınız bir yola girmek doğru olmaz bence. Canlının sağlığı için hamam böceği, ipek böceği gibi yemler de verilmelidir. Verilmezse vitamin eksiklikleri veya kemik problemleri oluşabilir. Crested gecko gibi kurutulmuş canlı yemlerin tozu ve sürüngenler için hazır mamalarla ihtiyaçlarını karşılayabileceğiniz türlere bakabilirsiniz.

Dkdklse

Yumurta
Üye
Arkadaşlar ben ailevi nedenlerden dolayı gelecekteki fat tail gecko ma böcek alamayacağım. Onun yerine sürekli un kurdu veya morio kurdu versem bi zararı olur mu?
fat Tail gecko böceksiz olmaz maalesef .Un kurdu ve morio kurdundan yeterli vitaminleri alamaz ve fazla yağlanmaya sebep olur.Böceksiz besleyebileceğin iguana veya Crested geckoları düşünebilirsin belki.

Hemitheconyx

Yumurta
Üye
Zararı olabilir. Kurtları sindirmesi daha zordur ve yağlıdır. Artı olarak kabul etmeme durumunda zorlanırsınız. Size de canlıya da işkence olabilir. Temellerini doğru atmadığınız bir yola girmek doğru olmaz bence. Canlının sağlığı için hamam böceği, ipek böceği gibi yemler de verilmelidir. Verilmezse vitamin eksiklikleri veya kemik problemleri oluşabilir. Crested gecko gibi kurutulmuş canlı yemlerin tozu ve sürüngenler için hazır mamalarla ihtiyaçlarını karşılayabileceğiniz türlere bakabilirsiniz.
Crested gecko her ne kadar mama ile beslenebilecek bir canlı olsa bile sağlıklı olmaz maalesef .
Benim aft geckom kurt türevlerini yemeyi reddediyor ki bu durumu sadece ben değil birçok aft besleyenlerde yaşadığını belirtiyor . Böcek olarak dubia , cırcır , orange head -baya pahalılar önermiyorum- vs. gibi birçok böcek baya aile evi dostu aslında tırmanamıyorlar , zıplayamıyorlar -cırcırlar sadece bir karış kadar zıplayabiliyor ama kaçsalar da 2 güne ölüyorlar- ve uçamıyorlar bence bu ihtimalleri de es geçmeyin derim .