Gecko Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Ovaern

Yumurta
Üye
Erkek bir gecko sahiplenmek istiyorum. Sağlıklı bir geckoyu nereden güvenilir şekilde temin edebilirim? Alırken sağlıklı olduğunu nasıl anlayabilirim? Dikkat etmem gereken önemli noktalar nelerdir?
Kanalda izlediğim kadar tecrübeliyim.
İlk kez gecko sahipleneceğim. Tecrübelerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Winnie

Nanitik
Üye
Hangi tür bir gecko sahiplenmek istiyorsunuz?Yoksa biz mi bir tür önerelim

Erkek bir gecko sahiplenmek istiyorum. Sağlıklı bir geckoyu nereden güvenilir şekilde temin edebilirim? Alırken sağlıklı olduğunu nasıl anlayabilirim? Dikkat etmem gereken önemli noktalar nelerdir?
İlk kez gecko sahipleneceğim. Tecrübelerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
eğer yeni başladıysanız leopard gecko öneririm sizi üzmez.Çoğu gecko gibi böceklerle beslenirler.Leopard geckonun teraryumu 25-60 lt olmalı.2 Adet Mağara,Su Kabı,yem Kabı,ısıtıcı Ped,d3'lü ve D3'süz Kalsiyum Tozu ve Multivitamin ve canlı yem
Lazım.Taban malzemesi için cocopeat veya kağıt havlu kullanabilirsiniz.ele gelmeye kolayca alıştırabilirsiniz.Reklam olabilir diye satıcı söyleyemem ancak bazı petshoplarda olabilir yada bazı sitelerden çipli bir şekilde satın alabilirsiniz.İyi hobiler!

Son düzenleme:

Winnie

Nanitik
Üye
Sağlığını fal taşı gibi gözlerden,büyük ve tombul bir kuyruktan ve yara veya çatlak olmamasından anlayabilirsiniz.

Ovaern

Yumurta
Üye
Sağlığını fal taşı gibi gözlerden,büyük ve tombul bir kuyruktan ve yara veya çatlak olmamasından anlayabilirsiniz.

eğer yeni başladıysanız leopard gecko öneririm sizi üzmez.Çoğu gecko gibi böceklerle beslenirler.Leopard geckonun teraryumu 25-60 lt olmalı.2 Adet Mağara,Su Kabı,yem Kabı,ısıtıcı Ped,d3'lü ve D3'süz Kalsiyum Tozu ve Multivitamin ve canlı yem
Lazım.Taban malzemesi için cocopeat veya kağıt havlu kullanabilirsiniz.ele gelmeye kolayca alıştırabilirsiniz.Reklam olabilir diye satıcı söyleyemem ancak bazı petshoplarda olabilir yada bazı sitelerden çipli bir şekilde satın alabilirsiniz.İyi hobiler!
Teşekkür ediyorum bilgilendirmeniz için. Ancak ben şu an Batman’da yaşıyorum. Buradaki bir pet shopa kedimi götürdüğümde sormuştum. Buralarda bulamayacağımı söylediler. Bildiğiniz güvenilir bir adres varsa bana DM’den yazabilirsiniz.

Winnie

Nanitik
Üye
Bildiğim adresler yok benim yakınımdaki bir petshopta satıyorlardı.Sürüngen satan bir yer araştırırsanız bulabilirsiniz.

Ovaern

Yumurta
Üye

Lazım.Taban malzemesi için cocopeat veya kağıt havlu kullanabilirsiniz.ele gelmeye kolayca alıştırabilirsiniz.Reklam olabilir diye satıcı söyleyemem ancak bazı petshoplarda olabilir yada bazı sitelerden çipli bir şekilde

Leopard geckolar hakkında araştırma yapıyorum ve siyah morf, özellikle Black Night, ilgimi çekiyor.
Bir konuda daha görüşlerinizi almak istiyorum. Beslenme açısından karma canlı yem mi daha sağlıklıdır, yoksa tek bir canlı yem türüyle beslemek mi daha doğru olur? Eğer karma beslenme öneriyorsanız, hangi canlı yemleri hangi sıklıkla vermek daha uygundur?

Winnie

Nanitik
Üye
Leopard geckolar hakkında araştırma yapıyorum ve siyah morf, özellikle Black Night, ilgimi çekiyor.
Bir konuda daha görüşlerinizi almak istiyorum. Beslenme açısından karma canlı yem mi daha sağlıklıdır, yoksa tek bir canlı yem türüyle beslemek mi daha doğru olur? Eğer karma beslenme öneriyorsanız, hangi canlı yemleri hangi sıklıkla vermek daha uygundur?
Karma canlı yem daha sağlıklıdır.Dubia,tartara,un kurdu,morio kurdu,buffalo kurdu,cırcır böceği ve çekirgeler ile bekleyebilirsiniz.

Antcolony

Minör
Üye
Karma yapabilirsiniz ama gördüğüm kadarıyla karma yapanlar hepsinden veriyor fakat buffalo kurdu ve morio kurdunu proteinlerinden dolayı daha çok veriyorlar.

Antcolony

Minör
Üye
@D4rkq mesajımda acaba ne yanlışım var? Doğrusunu yazar mısınız?

Yağızzz

Yumurta
Üye
Leopar yada cresdet gecko alabilirsin bakımı diğer canlılara göre daha. Kola.