Geçici Yuva

Aras_Arkın

Yumurta
Üye
Şimdilik elimde herhangi bir deney tüpü vb. bir şey olmadığı için böyle bir şey yaptım.

Eğer kötü ise söyleyin, yoruma açığım. İlk yuvası geçici.

Ve tavsiyeleriniz neler? Nasıl beslemeliyim, nasıl yem vermeliyim bilmiyorum. Yardım etmeniz benim için çok iyi olur. 😀

Ekli dosyalar

• IMG_20251008_184226.jpg
    IMG_20251008_184226.jpg
    40.2 KB · Görüntüleme: 29

ahmet55

Pupa
Üye
Yeri fazla büyük bir şişe veya şırınga da olabilirdi.Yumurtlayıp ilk işçi çıkana kadar besin vermeye gerek yok.İlk işçi çıkınca,un kurdunu öldürüp verebilirsiniz.
Türü nedir acaba?

omereymenc

Media
Üye
Sos kabında veya benzeri birşeyde (şırınga vb.) nemli pamuk ile barındırsanız daha iyi olurdu şahsen, hem dar alan olacağından stres yapmazdı hem de yumurtlarsa kolayca alabilirdiniz. Bu şekilde durması yerine öyle yapmanızı tavsiye ederim. Marul gibi birşey koymuşsunuz alabilirsiniz karınca zaten onu tüketmez. Fotoğrafta abdomeni çıktığı üzere elinizdeki cins Messor, şekerli suyu da pamuk ile verirseniz daha iyi olur.
Bakım rehberi:

emre9293

Replete
Üye
Şimdilik elimde herhangi bir deney tüpü vb. bir şey olmadığı için böyle bir şey yaptım.

Ve tavsiyeleriniz neler? Nasıl beslemeliyim, nasıl yem vermeliyim bilmiyorum. Yardım etmeniz benim için çok iyi olur. 😀
Hocam bulabildiğiniz en küçük yere koyun orayada direkt kapakla su koymak yerine bir pamuğu ıslatıp koyun karıncalar yeşillik yemez cinsini öğrenip claustral mı semi-claustral mı ona göre besin vermelisiniz.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye

Hocalarımın da dediği gibi alan çok büyük bubyüzden şırınga en iyi seçnek. Eğer o yoksa restoranlarda verilen o küçük sos kabında da havanlandır.a ve nemlendirme yaparak bakabilirsiniz o da baya iyi.

armagankaya

Pupa
Üye

Hocam, eczanelerde şırıngalar var. Ben tanesini 5 liradan alıyorum. Siz de geçici olarak onları kullanabilirsiniz; ben karınca ararken hep kullanıyorum.

Aras_Arkın

Yumurta
Üye
Dediğiniz gibi evde bulabildiğim en küçük en dar yere koydum altına peçete yerleştirip pamuğu ıslatıp koydum su içebilmesi için onun dışında şırınga yokmuş evde onun için böyle bir şeye koydum.

Peçeteye sarılı olan şey yarım karışlık siyah bir kutu bulabildiğim en küçük şey bu evdeki kapağında kraliçenin geçemiyeceği ama havanın geçebileceği boyutta delikler açtım başka tavsiyeniz varsa buraya yazabilirsiniz teşekkürler😇

Ekli dosyalar

• IMG_20251008_203819.jpg
    IMG_20251008_203819.jpg
    33.4 KB · Görüntüleme: 9