Gece Mesaisi

minimori

Yumurta
Üye
Arkadaşlar herhangi bi konu başlığı göremediğim için soruyorum bunu, sadece bir kaç yanıtta rastladım.

Öğlen 1'den akşam üstüne kadar kraliçe arıyorum bazen tek tük buluyorum ama Camponotus aradığım için almıyorum.

Fakat gece 12'den sonra çok büyük yeşillik olmasa da rastgele bir yol kenarı,sokak lambası,herhangi bir ışık etrafında çok fazla kraliçeye denk geliyorum. Bunun sebebi yaşadığım yer çok sıcak olması da olabilir Antalya'da yaşıyorum. İlk gece bakışımda 2 tane Camponotus buldum ve çok daha fazlası var. Acaba şansımdan mı diye yine baktım ve sonra yine baktım bir kaç gün her sokak lambasında bir sürü kraliçeye rastladım. Haftalarca gündüz aramak için uğraşmıştım. Bu konu da bilgilendirir misiniz gece karınca aramak daha mı avantajlı tamamen şans mı ??

Moderatör tarafında düzenlendi:

ATHENA

Minör
Üye
Arkadaşlar herhangi bi konu başlığı göremediğim için soruyorum bunu, sadece bir kaç yanıtta rastladım.

Öğlen 1'den akşam üstüne kadar kraliçe arıyorum bazen tek tük buluyorum ama Camponotus aradığım için almıyorum.

Fakat gece 12'den sonra çok büyük yeşillik olmasa da rastgele bir yol kenarı,sokak lambası,herhangi bir ışık etrafında çok fazla kraliçeye denk geliyorum. Bunun sebebi yaşadığım yer çok sıcak olması da olabilir Antalya'da yaşıyorum. İlk gece bakışımda 2 tane Camponotus buldum ve çok daha fazlası var. Acaba şansımdan mı diye yine baktım ve sonra yine baktım bir kaç gün her sokak lambasında bir sürü kraliçeye rastladım. Haftalarca gündüz aramak için uğraşmıştım. Bu konu da bilgilendirir misiniz gece karınca aramak daha mı avantajlı tamamen şans mı ??
Şans işi, örneğin Cataglyphis nodus sabah, öğlen ve güneş batmadan uçuş yapar. Ama camponotus cinsi deneyimim ve gözlemin sonucu çoğu camponotus güneş batımında ve gece ışık altında oluyorlar, bu çoğu tür için böyle işte Lorteti'de akşam uçuyor gibi gibi sorun için ise, uv ışık çoğu karıncayı çeker derler ama bazı hatta çoğu türü etkilemiyor. Bu yüzden işte ışık tuzağı vs. Yapılıyor. Sokak lambalarının altına baktığında heryer prens ve prenses adaylarını görmen normal. Özellikle sarı sokak lambaları daha etkili oluyor.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bulmak istediğiniz türlere göre değişiyor, ama dediğiniz gibi gece aramak çok daha basit. O sırada uçuş yapan kraliçelerin neredeyse hepsi ışık altlarında oluyor zaten. Hem de güneşin altında saatlerce yürüyüp terlemiyorsun. Bayağı kârlı:coffee:.