Gaziantep'teki kraliçe cinsleri ve türleri

AHMEDiGaya

Yumurta
Üye
Gaziantep'te bulunabilecek kraliçe cinsleri ve türlerini listeleyebilecek bilgiye sahip biri böyle bir şey yaparsa çok güzel olur. Tabii, diğer 80 il için de yapılabilir.

creal

Media
Üye
Gaziantep'te bulunabilecek kraliçe cinsleri ve türlerini listeleyebilecek bilgiye sahip biri böyle bir şey yaparsa çok güzel olur. Tabii, diğer 80 il için de yapılabilir.
Kendi gözlemlediğim cinsleri türleri ve konumlarını yazayım.

Messor sp. - Hemen hemen heryede.

Formica Rufibarbis grup - ağırlıklı olarak parklarda görüyorum.

Camponotus (Tanaemyrmex) cf. xerxes - Burç kavşağı civarlarında tek bir kraliçe bulmuştum.

Camponotus sp. - Binevler mahallesinde baya büyük bir koloniye rastlamışdım.

Cataglyphis sp. - hemen hemen kurak arsaların hepsinde gördüm.

Pheidole cf. pallidula - AKAL okulunun içinde gördüm hatta asker kastını gözlemledim.

Tetramorium sp. - birçok kez denk geldim Gaziantep'in hemen hemen heryerinde bulunduğunu düşünüyorum.

Tapinoma cf. erraticum - hemen hemen tüm Gaziantep'de mevcut.

Crematogaster sp. - Evimin yanındaki arsada büyük bir koloni balkona tırmanıyorlar bazen. 😀

Lasius sp. - Karataş merkezde geçen ay ağırlıklı olarak uçuyorlardı.

Hatırladıklarım bu kadar. Aklıma gelirse yazmaya devam ederim yine. Umarım işinize yarar hocam.

MustafaPX

Pupa
Üye
Antep li baya var ha. Ben bu zamana kadar sadece topinomo ve messor buldum.

Son düzenleme:

Talha27

Yumurta
Üye
Hocam merhabalar bende gaziantepteyim 2 lasius kraliçem var 1 de kolonim var bu hobide tecrübelisin galiba kolonim yeni işçi çıkardı un kurdunu halletmeye çalışıyorum satıldıgını bildiğin bir petshop falan varmı acaba?

creal

Media
Üye
Hocam merhabalar bende gaziantepteyim 2 lasius kraliçem var 1 de kolonim var bu hobide tecrübelisin galiba kolonim yeni işçi çıkardı un kurdunu halletmeye çalışıyorum satıldıgını bildiğin bir petshop falan varmı acaba?
Hangi ilçedesiniz? İsterseniz elden 30 tane felan verebilirim sizi idare eder.

MustafaPX

Pupa
Üye
Üretim yapmak istiyorsan 10 adet un kurdu böceği verebilirim bende 20 tane var üretim için 10 adet yeterli diye duydum Şehitkamil neresindesin.

Delüzyoni

Yumurta
Üye
Aynı konuyu Trabzon için açmak istiyorum da pek ümitli değilim : )

Son düzenleme:

Talha27

Yumurta
Üye
Aslında olabilir her il için bir yardımlaşma forumu çok iyi olur hem hobi daha fazla yaygınlaşır ve daha kolay hale gelebilir şahsen ben bu hobiyi ailem karşı çıktığı için ve banka kartım olmadığından (18 yaşından küçüğüm ve paparam vardı malum oda kapandı) internetden un kurdu veya ihtiyaçlarımı alamayacağımdan şehir içi yardımlaşma çok yararlı olabilir yukarda olduğu gibi

hatta iyi bir organizasyonla forumu ve hobiyi yaygınlaştırabiliriz

Delüzyoni

Yumurta
Üye
Aslında olabilir her il için bir yardımlaşma forumu çok iyi olur hem hobi daha fazla yaygınlaşır ve daha kolay hale gelebilir şahsen ben bu hobiyi ailem karşı çıktığı için ve banka kartım olmadığından (18 yaşından küçüğüm ve paparam vardı malum oda kapandı) internetden un kurdu veya ihtiyaçlarımı alamayacağımdan şehir içi yardımlaşma çok yararlı olabilir yukarda olduğu gibi

hatta iyi bir organizasyonla forumu ve hobiyi yaygınlaştırabiliriz
Böyle büyük planlar gönüllük esasına bağlı olduğundan aniden yükselip düşüyor. İşleri kurala kağıda bağlamadan kendi ilinde olanlara herkes ufak bi destek atsa sorun çözülür. Tabii forumdan olsa da yabancı birine ne kadsr güvenebilirsiniz bu da ayrı bir konu.

AHMEDiGaya

Yumurta
Üye
Ankaracanlı yemsen sipariş edebilirsiniz veya benimle iletişime geçin size bir miktar hediye edeyim.
Tell:05387732737