yani yer yer pek değişeceğini sanmıyorum artık havalar ısındı dediğinde yani artık ortalama sıcaklık 22nin üstüne çıkdığında kolaylıkla bulursunGaziantep içinde daha önce bu hobiyi yapmış olanlar varsa biliyorlardır hangi aylarda nerelerde bulunuyor acaba bilgisi olan varmı ?
bildiğin toprak çimen ağaçlık alanlar varsa oralara bak oralara yakın yollara kaldırım kenarlarına bak biraz şans işi ama bence bulabilirsinnerelerde bulunur peki. Şehir içinde bulabilir miyim.
bende Gaziantepde yaşıyorum dün iki tane koloni gördüm ikiside lasius kolonisiydi kış uykusundan çıkmışlar yakın tarihte uçuşlar başlar.Gaziantep içinde daha önce bu hobiyi yapmış olanlar varsa biliyorlardır hangi aylarda nerelerde bulunuyor acaba bilgisi olan varmı ?
nerede gördün reis tam olarak?bende Gaziantepde yaşıyorum dün iki tane koloni gördüm ikiside lasius kolonisiydi kış uykusundan çıkmışlar yakın tarihte uçuşlar başlar.
karataş merkez de gördümnerede gördün reis tam olarak?
Eywkarataş merkez de gördüm
Aslında yok. Kayıtlarda yalnızca 2 tür, yalnızca 3 tür kaydedilmiş iller de mevcut. Bunlar araştırma eksikliğinden kaynaklanabileceği gibi, coğrafik ve iklimsel özellikler de türlerin yayılışına imkan vermeyebiliyor ki ben araştırmalarımızın kapsamlı olduğunu düşünüyorum.Türkiye'mizin her köşesinde karınca bereketi var
" Karınca bereketi var " dediğimde illere veya bölgelere göre tür sayısını değil 1 ve 1 den fazla oluşunu genel olarak kastetmiştimAslında yok. Kayıtlarda yalnızca 2 tür, yalnızca 3 tür kaydedilmiş iller de mevcut. Bunlar araştırma eksikliğinden kaynaklanabileceği gibi, coğrafik ve iklimsel özellikler de türlerin yayılışına imkan vermeyebiliyor ki ben araştırmalarımızın kapsamlı olduğunu düşünüyorum.