Gaziantep uçuş zamanı

HesoyamTR

Yumurta
Üye
Gaziantep içinde daha önce bu hobiyi yapmış olanlar varsa biliyorlardır hangi aylarda nerelerde bulunuyor acaba bilgisi olan varmı ?

EmirGulmen

Yumurta
Üye
Gaziantep içinde daha önce bu hobiyi yapmış olanlar varsa biliyorlardır hangi aylarda nerelerde bulunuyor acaba bilgisi olan varmı ?
yani yer yer pek değişeceğini sanmıyorum artık havalar ısındı dediğinde yani artık ortalama sıcaklık 22nin üstüne çıkdığında kolaylıkla bulursun

erendas

Yumurta
Üye
bende Gaziantepde yaşıyorum dün iki tane koloni gördüm ikiside lasius kolonisiydi kış uykusundan çıkmışlar yakın tarihte uçuşlar başlar.

LonelyWolf_1992

Yumurta
Üye
Arkadaşlar özelliklede yağmurdan sonra toprak kokulu havada arayın Tuğkan abi o zaman şansınız daha yüksek demişti

seehachiko

Yumurta
Üye
Türkiye'mizin her köşesinde karınca bereketi var şehirler arası olarak uçuşları tetikleyen şey sıcaklık yani havanın durumu olur. Uygun sıcaklık ve ortamı yakalarsan bol bol karınca göreceğine eminim.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Türkiye'mizin her köşesinde karınca bereketi var
Aslında yok. Kayıtlarda yalnızca 2 tür, yalnızca 3 tür kaydedilmiş iller de mevcut. Bunlar araştırma eksikliğinden kaynaklanabileceği gibi, coğrafik ve iklimsel özellikler de türlerin yayılışına imkan vermeyebiliyor ki ben araştırmalarımızın kapsamlı olduğunu düşünüyorum.

seehachiko

Yumurta
Üye
Aslında yok. Kayıtlarda yalnızca 2 tür, yalnızca 3 tür kaydedilmiş iller de mevcut. Bunlar araştırma eksikliğinden kaynaklanabileceği gibi, coğrafik ve iklimsel özellikler de türlerin yayılışına imkan vermeyebiliyor ki ben araştırmalarımızın kapsamlı olduğunu düşünüyorum.
" Karınca bereketi var " dediğimde illere veya bölgelere göre tür sayısını değil 1 ve 1 den fazla oluşunu genel olarak kastetmiştim :)