Bilgi doğru, Cardiocondyla elegans için geçerli.Instagram'da böyle bir videoyla karşılaştım, nerenin bilim insanları bunlar acaba?
O doğruda evlenme gibi bişey yokki insanlar bunu görüp karıncalar birbiriyle çiftleşiyor ve öyle çoğalıyorlar sanabilirBilgi doğru, Cardiocondyla elegans için geçerli.
![]()
Worker ants promote outbreeding by transporting young queens to alien nests - PubMed
Choosing the right mating partner is one of the most critical decisions in the life of a sexually reproducing organism and is the basis of sexual selection. This choice is usually assumed to be made by one or both of the sexual partners. Here, we describe a system in which a third party - the...pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
![]()
Bilim insanları şaşkın! Karıncalar akraba evliliğinden kaçıyor…
İnsanlar için pek çok çöpçatanlık uygulaması bulunuyor. Peki ya karıncalar? Yapılan araştırmalar, karıncaların kendi çöpçatanlığını yine kendilerinin...www.hurriyet.com.tr
Karıncalar birbirleriyle çiftleşiyorlar.O doğruda evlenme gibi bişey yokki insanlar bunu görüp karıncalar birbiriyle çiftleşiyor ve öyle çoğalıyorlar sanabilir
O anlamda deil etrafımdaki insanlardan biliyorum çoğu kişi yolda gördüyümüz işçiler birbiriyle çiftleşiyor sanıyorKarıncalar birbirleriyle çiftleşiyorlar.
O yönden bakarsak attığınız görseldeki paylaşımda birçok eksik var mesela Cardiocondyla elegans türünü, "karıncalar" diye genellemiş ve farklı cinsin görselini koymuş.O anlamda deil etrafımdaki insanlardan biliyorum çoğu kişi yolda gördüyümüz işçiler birbiriyle çiftleşiyor sanıyor
Çoğu cins akraba evliliğinden kaçınır ki yanlış bir haber değil.Instagram'da böyle bir videoyla karşılaştım, nerenin bilim insanları bunlar acaba?