Garip bir multi hikayesi

Topirak

Media
İlklerden
Forum Delisi
Üye
(Not günlük değildir)Bugün formikaryum yapmak ve oymak için dışarı çıkmıştım.Sonra biraz dolaştım vede ne göreyim bir kraliçe ama işçilerin arasında incelediğimde bu koloninin kraliçesi olduğunu fakat yuvalarının darma duman olduğunu farkettim yuvaları bozuktu tüm karıncalar koşturuyordu.(inşattın içimdeydi koloni büyük ihtimalle bugün oraya taş döşemişti o yüzden yuvaları bozulmuştu) bende koloni ölmesin diye işçileri ve kraliçeleri aldım(3 kraliçeli bir koloni) türlerinin tapinoma olarak düşünüyorum yardımcı olursanız sevinirim.(Başka not: kraliçeleri çekemedim)099897A6-C83F-406E-9528-125591668686.jpegD8AD30CC-0AF6-4D40-A7C4-79B662BC1E47.jpegE27EDD6C-EF17-4FDA-9ADD-07762D603CE8.jpeg

Mantis_

Majör
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
bir kraliçe ama işçilerin arasında incelediğimde bu koloninin kraliçesi olduğunu
Tapinoma kolonilerinde bu normal bir durum, yuva içi çiftleştikleri için koloniler onlarca hatta yüzlerce kraliçe multi olabiliyor.

Mantis_

Majör
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Koloni patlatmakla eşdeğer, muhtemelen yuvaları bozulmamıştı çünkü çok büyük kolonileri oluyor. Bozulmuşsa bile yuvanın küçük bir kısmıdır. Benim önerim bulduğunuz koloniye tekrar bırakmak.

Topirak

Media
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Koloni patlatmakla eşdeğer, muhtemelen yuvaları bozulmamıştı çünkü çok büyük kolonileri oluyor. Bozulmuşsa bile yuvanın küçük bir kısmıdır. Benim önerim bulduğunuz koloniye tekrar bırakmak.
Tamamdır bırakırım hocam sağ olun

Mantis_

Majör
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Bide kraliçeler outworlde çıkmaya çalışıyor normalmi çıksınlarmı?
Dediğim gibi koloni patlatmakla eşdeğer durum, beslemekte ısrarcıysanız veya koloni uzaksa özelden anlatabilirim ne yapacağınızı. Koloni patlatan arkadaşları bilgilendirmek istemem.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Tapinomalar yuva içi çiftleşmez.

Mantis_

Majör
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Tapinomalar yuva içi çiftleşmez.
Tapinomaların çoğunun hem uçuş hem de yuva içi çiftleşerek ürediğini okumuştum. Discordtaydı ve mesajları bulamadım, çok araştırmadım ama biraz araştırma sonucunda Türkiye'de olmayan bir türü buldum. Sadece bu tür ile ilgili kaynak bulabilmemi Türkiye'deki tapinoma türlerinin yeteri kadar araştırılmadığı ve detaylı bir şekilde yazılmamasına bağlıyorum. Kraliçelerin işçiler ile larva ve pupa taşımasının aşağıda yazdığı gibi bir kaç kraliçenin biraz işçi ve brood ile koloniden ayrılıp yeni koloni kurma aşamasında olduğunu düşünüyorum

Mating takes place in the nest between males and their sister females, but nuptial flights have also been observed. Although females have been observed to establish colonies independently, it is also highly possible that the ants may form new colonies when one or more fertile females leave the parental colony accompanied by a number of workers.