Formikaryumun içinde silikon kokusu var

Alperen72

Yumurta
Üye
Ytongdan bir formikaryum yaptım ve camı yapıştırmak için silikon kullandım (akvaryum silikonu değil) karıncalara sorun yaratırmı

Charlie

Yumurta
Üye
Ytongdan bir formikaryum yaptım ve camı yapıştırmak için silikon kullandım (akvaryum silikonu değil) karıncalara sorun yaratırmı
Zararı olabilir çünkü ağır kokuyor . Akvaryum silikonu kullanmakta fayda var yada bi süre bekleyerek kokunun
gitmesini bekleyebilirsin ama ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum .

Alper

Nanitik
Üye
slikon kürlenme esnasında asetik asit oluşturur ve o aldığınız koku bunun kokusudur. bırakın karıncaları insanlara bile zararlıdır. geniz yakar. kürlenme tamamen bittikten sonra koku yayılımı durur ama bir süre iyi havalandırmanız gerekir

Alperen72

Yumurta
Üye
slikon kürlenme esnasında asetik asit oluşturur ve o aldığınız koku bunun kokusudur. bırakın karıncaları insanlara bile zararlıdır. geniz yakar. kürlenme tamamen bittikten sonra koku yayılımı durur ama bir süre iyi havalandırmanız gerekir
Ytongda sadece 1 giriş var ve büyük odaları var
Hemen transfer etmeyeceğim (uçuşları bekliyorum) o zamana kadar bi sorun oluşur mu?

Squidward

Yumurta
Üye
Ytongda sadece 1 giriş var ve büyük odaları var
Hemen transfer etmeyeceğim (uçuşları bekliyorum) o zamana kadar bi sorun oluşur mu?
Uçuşları bekliyorsan formikaryum ile başlamamalısın zaten. Önce hem büyük bir alanın kötü olması hem de formikaryum gibi zor bir şeyi kullanmak için gerekli tecrübeye sahip olmaman gibi nedenlerle test tüpünde koloni belli bir seviyeye gelene kadar tutmalısın. Hatta formikaryuma hiç gerek yok diyebiliriz bile, test tüpü sayısı arttırılarak kullanilabilir.
İyi forumlar.

haryn

Yumurta
İlklerden
Üye
non toxic olması lazım

ufukcnn

Yumurta
Üye
Bir kaç gün hava alan bir yere koy sürekli hava değişimi yapması lazım. Karıncaların temas etmiyorsa koku geçtikten sonra bi sorun yaratmaz

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Silikon kullanırken kokusuz olanları tercih ederiz. Sanırım kokulu silikonlar karıncaların sağlığı için tehlikeli. Zaten yüzden akvaryum silikonu öneriyoruz. Ben uzun vaade de zararlı olacağı tarafındayım.