Zararı olabilir çünkü ağır kokuyor . Akvaryum silikonu kullanmakta fayda var yada bi süre bekleyerek kokununYtongdan bir formikaryum yaptım ve camı yapıştırmak için silikon kullandım (akvaryum silikonu değil) karıncalara sorun yaratırmı
Teşekkür ederimZararı olabilir çünkü ağır kokuyor . Akvaryum silikonu kullanmakta fayda var yada bi süre bekleyerek kokunun
gitmesini bekleyebilirsin ama ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum .
Ytongda sadece 1 giriş var ve büyük odaları varslikon kürlenme esnasında asetik asit oluşturur ve o aldığınız koku bunun kokusudur. bırakın karıncaları insanlara bile zararlıdır. geniz yakar. kürlenme tamamen bittikten sonra koku yayılımı durur ama bir süre iyi havalandırmanız gerekir
Uçuşları bekliyorsan formikaryum ile başlamamalısın zaten. Önce hem büyük bir alanın kötü olması hem de formikaryum gibi zor bir şeyi kullanmak için gerekli tecrübeye sahip olmaman gibi nedenlerle test tüpünde koloni belli bir seviyeye gelene kadar tutmalısın. Hatta formikaryuma hiç gerek yok diyebiliriz bile, test tüpü sayısı arttırılarak kullanilabilir.Ytongda sadece 1 giriş var ve büyük odaları var
Hemen transfer etmeyeceğim (uçuşları bekliyorum) o zamana kadar bi sorun oluşur mu?
o zamana kadar koku kalmaz merak etmeyin.Ytongda sadece 1 giriş var ve büyük odaları var
Hemen transfer etmeyeceğim (uçuşları bekliyorum) o zamana kadar bi sorun oluşur mu?
Bir kaç gün hava alan bir yere koy sürekli hava değişimi yapması lazım. Karıncaların temas etmiyorsa koku geçtikten sonra bi sorun yaratmazYtongdan bir formikaryum yaptım ve camı yapıştırmak için silikon kullandım (akvaryum silikonu değil) karıncalara sorun yaratırmı
Silikon kullanırken kokusuz olanları tercih ederiz. Sanırım kokulu silikonlar karıncaların sağlığı için tehlikeli. Zaten yüzden akvaryum silikonu öneriyoruz. Ben uzun vaade de zararlı olacağı tarafındayım.Ytongdan bir formikaryum yaptım ve camı yapıştırmak için silikon kullandım (akvaryum silikonu değil) karıncalara sorun yaratırmı