Formikaryumda karıncaların kendi tasarımına nasıl ulaşabilirim?

AXAS

Yumurta
Üye
Karıncaların doğada yaptıkları gibi kendileri kazarak yaptığı bir yuvanın nasıl olacağını görmek istiyorum. Bunu hangi malzemeyle yapabilirim?
Benim aklıma tuz geldi. Nemli ortamda taşlaşıp yuva için uygun hale gelebilir. Fakat karıncaya zarar verir mi bilmiyorum.

Squidward

Yumurta
Üye
Karıncaların doğada yaptıkları gibi kendileri kazarak yaptığı bir yuvanın nasıl olacağını görmek istiyorum. Bunu hangi malzemeyle yapabilirim?
Benim aklıma tuz geldi. Nemli ortamda taşlaşıp yuva için uygun hale gelebilir. Fakat karıncaya zarar verir mi bilmiyorum.
Toprak kullan ancak önermem.
İyi forumlar.

telve

Yumurta
Üye
Youtubede antcanada yapıştı dıye hatılıyorum. bi bakabilirsin

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Mavi bir malzeme vardı, AntsCanada'nın kullandığı da oydu ama sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Tavsiye etmem. Torf ya da toprak da kullanılmamalı. Çökmeler, küflenmeler oluyor.

Squidward

Yumurta
Üye
Önermem dedim zaten.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

.

telve

Yumurta
Üye
Mavi bir malzeme vardı, AntsCanada'nın kullandığı da oydu ama sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Tavsiye etmem. Torf ya da toprak da kullanılmamalı. Çökmeler, küflenmeler oluyor.
Mavi olani demiyorum. torfu ıslatıp yaptıgı vardı yuvarlak bi kabın içinde.

AXAS

Yumurta
Üye
Çürümesi olmasa büyük türler için yapılabilir ama temizlemek için her seferinde yuvayı değiştirmek gerek.

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Toprağa kurmanı tavsiye etmem profesyonellik gerektiriyor böcekleri yuvalarına taşıdıklarında zehirli atıklar ve gazlar oluşuyor toprakta bir döngü yaratmak gerekiyor springtail bunların başında geliyor. Burdaki amacımız zehirli atıkları başka bir canlının bedenini kullanarak daha az zararlı atık haline getirip bu işlemi tekrar ederek yapabileceğimiz en zararsız hale getirmeye çalışmak . Soruna gelirsek ben cocopeat öneriyorum hem karıncalar tarafından kazılması kolay hemde içindeki suyu uzun bir süre tutabiliyor buda yumurtaların daha hızlı ve koloninin daha sağlıklı olduğu anlamına gelir . ( Ben illa yapmak istiyorum dersen bana göre kesinlikle springtail bulundurmalısın )

Bu arada tuz kullanırsan yumurtaların hepsi pastırma olur bildiğin kururlar hipertonik ortamdan kaçınmalısın kolonin çok fazla su kaybı yaşar kısacası ölüme götürür iyi forumlar 👋

Son düzenleme: