Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Formikaryumda karıncaların kendi tasarımına nasıl ulaşabilirim?
Karıncaların doğada yaptıkları gibi kendileri kazarak yaptığı bir yuvanın nasıl olacağını görmek istiyorum. Bunu hangi malzemeyle yapabilirim?
Benim aklıma tuz geldi. Nemli ortamda taşlaşıp yuva için uygun hale gelebilir. Fakat karıncaya zarar verir mi bilmiyorum.
Karıncaların doğada yaptıkları gibi kendileri kazarak yaptığı bir yuvanın nasıl olacağını görmek istiyorum. Bunu hangi malzemeyle yapabilirim?
Benim aklıma tuz geldi. Nemli ortamda taşlaşıp yuva için uygun hale gelebilir. Fakat karıncaya zarar verir mi bilmiyorum.
Mavi bir malzeme vardı, AntsCanada'nın kullandığı da oydu ama sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Tavsiye etmem. Torf ya da toprak da kullanılmamalı. Çökmeler, küflenmeler oluyor.
Mavi bir malzeme vardı, AntsCanada'nın kullandığı da oydu ama sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Tavsiye etmem. Torf ya da toprak da kullanılmamalı. Çökmeler, küflenmeler oluyor.
Toprağa kurmanı tavsiye etmem profesyonellik gerektiriyor böcekleri yuvalarına taşıdıklarında zehirli atıklar ve gazlar oluşuyor toprakta bir döngü yaratmak gerekiyor springtail bunların başında geliyor. Burdaki amacımız zehirli atıkları başka bir canlının bedenini kullanarak daha az zararlı atık haline getirip bu işlemi tekrar ederek yapabileceğimiz en zararsız hale getirmeye çalışmak . Soruna gelirsek ben cocopeat öneriyorum hem karıncalar tarafından kazılması kolay hemde içindeki suyu uzun bir süre tutabiliyor buda yumurtaların daha hızlı ve koloninin daha sağlıklı olduğu anlamına gelir . ( Ben illa yapmak istiyorum dersen bana göre kesinlikle springtail bulundurmalısın )
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Bu arada tuz kullanırsan yumurtaların hepsi pastırma olur bildiğin kururlar hipertonik ortamdan kaçınmalısın kolonin çok fazla su kaybı yaşar kısacası ölüme götürür iyi forumlar 👋