Formikaryuma geçmeli mi?

selimaga

Larva
Üye
5 kraliçeli monomorium pharaonis kolonim var. İşçiler 100'den az formikaryuma geçirmeli miyim?

Ekli dosyalar

• 20250205_145807-COLLAGE.jpg
    20250205_145807-COLLAGE.jpg
    29.4 KB · Görüntüleme: 57
  • 20250205_145550-COLLAGE.jpg
    20250205_145550-COLLAGE.jpg
    30.6 KB · Görüntüleme: 56
Moderatör tarafında düzenlendi:

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Kontrol etmesi zor oluyorsa geçilebilir ama en mantıklısı son noktaya kadar tüpte bakmak olur. Bu arada monomorium kraliçesini nereden buldunuz acaba?

selimaga

Larva
Üye
Kontrol etmesi zor oluyorsa geçilebilir ama en mantıklısı son noktaya kadar tüpte bakmak olur. Bu arada monomorium kraliçesini nereden buldunuz acaba?
Kontrol etmek zor oluyor yemek verirken kaçıyorlar. Kraliçeleri evimde buldum, evime yuva yapmışlar oradan topladım. Mutfak dolabımda bi sürü var bunlardan. Normalde tek kraliçe olması gerekmiyor mu? Ben onlarca kraliçe görmüştüm yüze yakın kraliçe vardı.

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Kontrol etmek zor oluyor yemek verirken kaçıyorlar.Kraliçeleri evimde buldum evime yuva yapmislar ordan topladim mutfak dolabimda bi sürü var bunlardan

Normalde tek kralice olmasi gerekmiyormu ben onlarca kralice gormustum yüze yakin kralice vardı
O zaman koloniyi formikaryuma geçirmenizde bir sakınca olmaz. Monomorium pharaonis türü koloni içinde uçuş yapmadan verimli kraliçeler üretebiliyor o yüzden birsürü kraliçe görmeniz çok normal. Çok güzel bir cins, nerede yaşıyorsunuz acaba? Bu cinsi koleksiyonumda görmek isterdim açıkçası😅

selimaga

Larva
Üye
O zaman koloniyi formikaryuma geçirmenizde bir sakınca olmaz. Monomorium pharaonis türü koloni içinde uçuş yapmadan verimli kraliçeler üretebiliyor o yüzden birsürü kraliçe görmeniz çok normal. Çok güzel bir cins, nerede yaşıyorsunuz acaba? Bu cinsi koleksiyonumda görmek isterdim açıkçası😅
Benim kolonimde kraliçe üretir mi yani? Ne zaman üretir acaba? Birde ben Youtube'da izlediğim yabancı bir videoda bu karıncalar kış uykusuna yatmıyormuş diyordu. Tropikal cinsmiş, ben nasıl ısıtacağım devamlı kolonimi? Klima açıyoruz ama her zaman değil. Bende sevdim renkleri çok güzel. Kars'ta yaşıyorum bu arada.

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Benim kolonimde kraliçe üretir mi yani? Ne zaman üretir acaba bide ben youtibede yabanci videoda izledigim bu karincalar kış uykusuna yatmiyomus tropikal cinsmis ben nasil isiticam devamli kolonimi.Klima açıyoruz ama her zmn deyil bende sevdim renkleri cok güzel karsta yaşıyorum bu arada
Evet zamanla çoğalırlar ama sizde evden yakalayıp ekleyebilirsiniz. Kış uykusuna yatarlar, bence sizde yatırmalısınız çünkü koloni sağlığı için önemli kıs uykusu, zaten karsta yaşayıp kış uykusuna yatmayan karınca cinsi muhtemelen yoktur hava şartlarından dolayı. Ah keşke yakında olsaydı birşekilde edinebilirdim belki ama malesef buralarda daha hiç rastlamadım.

selimaga

Larva
Üye
Evet zamanla çoğalırlar ama sizde evden yakalayıp ekleyebilirsiniz. Kış uykusuna yatarlar, bence sizde yatırmalısınız çünkü koloni sağlığı için önemli kıs uykusu, zaten karsta yaşayıp kış uykusuna yatmayan karınca cinsi muhtemelen yoktur hava şartlarından dolayı. Ah keşke yakında olsaydı birşekilde edinebilirdim belki ama malesef buralarda daha hiç rastlamadım.
Kars'a yolunuz düşerse verebilirim.

selimaga

Larva
Üye
Arkadaşlar, ben 125 tane kraliçe topladım. Evde hepsine tüpte bakayım dedim, sonra kaçarlarsa evde yine çoğalırlar diye bahçeye saldım. Ama evde etraftan yine bir sürü kraliçe çıkıyor. Evi de ilaçladım, hala işçiler ve kraliçeler bana mısın demiyor. Yemek yiyorlar, mutfakta doyup yuvalarına gidiyorlar. Ne yapacağım ben?

CaferŞahin

Yumurta
Üye
Ya arkadaşlar ben 125 tane kraliçe topladım evden önce hepsine tüpte bakayim dedim sonra kacarlarsa evde yine çoğalırlar diye bahçeye saldıydım ama evde etraftan yine bisürü kraliçe çıkıyor ben evide ilacladim hala isciler kraliceler banamisin demiyor yemek yiyorlar mutfakta doyup yuvalarina gidiyolar napicam ben.
Hocam 125 kraliçe evin bahçesinde salarsan başına başka bir şeyin gelme ihtimali yok zaten ve onlardan tamamen kurtulmak artık imkansız gibime geliyor. Ayrıca 125 kraliçeyi nereden buldun Allah aşkına?

selimaga

Larva
Üye
Hocam 125 kraliçe evin bahçesinde salarsan başına başka bir şeyin gelme ihtimali yok zaten ve onlardan tamamen kurtulmak artık imkansız gibime geliyor. Ayrıca 125 kraliçeyi nereden buldun Allah aşkına
Evin bahçesine değil, iki bina ötede bir bahçeye bıraktım. Oradan dönmeleri imkansız; bana evdekiler için çözüm lazım. Annemle kavga ediyoruz, hep onları eve ben getirdim sanıyor. Yani aslında ben getirdim ama bilerek değil. Kraliçeleri halıların üstünde, dolapların içinde, yemeklerin başında buldum; hep grup grup geliyorlar.

esmanur

Yumurta
Üye
Merhaba, bir çözüm bulabildiniz mi? Yeni taşındığım evde bu türün istilası varmış. Benim eşyalarımın, bazamın içine dahil her yere yayıldılar ve yuva yaptılar ben durumu anlayana kadar. Ne yapmam gerekiyor acaba?

yusufff01

Minör
Üye
Merhaba, bir çözüm bulabildiniz mi? Yeni taşındığım evde bu türün istilası varmış. Benim eşyalarımın, bazamın içine dahil her yere yayıldılar ve yuva yaptılar ben durumu anlayana kadar. Ne yapmam gerekiyor acaba?
Hocam bu konuyu görünce aklıma geldi. Evet kış uykusuna yatmıyor. Hatta 17 derece altında ölmeye başlıyorlar. Hiçbir zaman kış uykusuna yatmadıkları için siz de evi 15 dereceler de tutarsanız sayıları ciddi azalabilir.

isabyzt63

Yumurta
Üye
Merhaba eğer sahiplendirmek isterseniz bir iki tane kraliçe ben alabilirim kargo ucretini ben karşılarım ilk kraliçem olcak ta

anakin

Intercaste
Üye
İlk kraliçe olarak önermem hocam. Kontrol etmesi baya zor ve istilacı bir cins. Dışarı çıkıp aramak en güzel yol. Hem şu anda başlangıç için çok iyi bir cins olan messor bulabilirsiniz.
Merhaba eğer sahiplendirmek isterseniz bir iki tane kraliçe ben alabilirim kargo ucretini ben karşılarım ilk kraliçem olcak ta