sorudan bağımsız olarak benimde büyümüş bir kolonim var bende formikaryuma geçirmek istiyorum. Formikaryum tasarımını hazır mı aldınız yoksa tasarım size mi ait? Formikaryum tasarımını nereden bulabilirim?Messor kolonim 50 işçiye yanaştı ve media işçiler çıktı, 16cm X 16cm boyutunda formikaryumum var. Şimdi geçireyim mi yoksa biraz daha bekleyim mi?
Ekli dosyayı görüntüle 67042
formikaryum
Karınca Sanatından hazır olarak aldım. Eğer 3D yazıcınız varsa Thingiverse gibi sitelerden hazır olarak basabilirsiniz. Yazıcınız yoksa ve almak istemiyorsanız ise ytong veya ahşap ile yapabilirsiniz ben ahşaptan yapıp vernikledim isterseniz fotoğrafını koyayım?sorudan bağımsız olarak benimde büyümüş bir kolonim var bende formikaryuma geçirmek istiyorum. Formikaryum tasarımını hazır mı aldınız yoksa tasarım size mi ait? Formikaryum tasarımını nereden bulabilirim?
ytong ile yaparım gibi gözüküyor tabi fotoğrafı atarsanız benim için iyi olurKarınca Sanatından hazır olarak aldım. Eğer 3D yazıcınız varsa Thingiverse gibi sitelerden hazır olarak basabilirsiniz. Yazıcınız yoksa ve almak istemiyorsanız ise ytong veya ahşap ile yapabilirsiniz ben ahşaptan yapıp vernikledim isterseniz fotoğrafını koyayım?
Şu şekilde tek üstüne cam kestirmek ve nemlendirme için 16mm tüp girişi açmak kaldıytong ile yaparım gibi gözüküyor tabi fotoğrafı atarsanız benim için iyi olur
Peki o zamana kadar 16x160 tüpte idare edebilirler mi yoksa çoğaltıcı bağlamak zorunda mıyım?🤔16x16cm formikaryum 50 işçili koloni için bi' tık büyük gelebilir, 80-100 işçi olmasını beklemenizde yarar var. Eğer şimdi transfer ederseniz dolduramadıkları odaları çöpleriyle dolduracaklardır. Yaşam alanlarındaki boşluk arttığında tehdit algısı ve stres de artar çünkü koloni kendini bölünmüş hissedebilir. Ayrıca az nüfus büyük alanda etkin çalışamaz, bu da koloni gelişmini yavaşlatabilir.
Messor kolonim 50 işçiye yanaştı ve media işçiler çıktı, 16cm X 16cm boyutunda formikaryumum var. Şimdi geçireyim mi yoksa biraz daha bekleyim mi?
Ekli dosyayı görüntüle 67042
Peki o zamana kadar 16x160 tüpte idare edebilirler mi yoksa çoğaltıcı bağlamak zorunda mıyım?🤔
Biraz az alan vermiş olabilirim, ilk kraliçemdi acemiliğime verin.Bu biraz da nemli alan pamuğunu tüpün neresine kadar ittiğinize bağlı.
Normal şartlarda 80+ işçiye kadar rahatlıkla yaşayabilirler, çoğaltıcıya lüzum yok.
Sonrasında tohumları nemli alana taşıyıp yumurtların üzerine yığabilecekleri için formikaryuma transfer edebilirsiniz.
Anlık fotoğraf çekip paylaşma imkanınız var mı acaba?
Biraz az alan vermiş olabilirim, ilk kraliçemdi acemiliğime verin.
Teşekkür ederim yardımınız için 🤝Fotoğraf için teşekkür ederim.
Gayet yeterli bi' setup, ellerinize sağlık.
Tüp içerisindeki alan oldukça geniş ve üstelik beslenip çöplerini atabilecekleri bi' outworld'leri de var.
Bu haliyle 80-100 işçiye ulaşıncaya kadar çok rahat devam edebilirsiniz.
Affedin ama su azalmış gibi duruyor, başka bir tüpe aktarsa daha iyi değil mi?Biraz az alan vermiş olabilirim, ilk kraliçemdi acemiliğime verin.