Formikaryum Fikir ve Öneriler.

Umudu

Media
Yardımsever
Üye
Merhabalar, forumda daha önce paylaşılan bir modüler formikaryum çizimini ufak tefek editleyerek kendime bir formikaryum bastım. tamamen modüler olup istediğim zaman farklı parçalar eklemem kolay olacak ve sürekli transfer etmemiş olmayı hedefliyorum. bu formikaryumda messor kolonimi büyütmeyi düşünüyorum. Şu anda kolonim 3 tane 16cm test tüpünü dolduracak kadar oldu ve outworld de oldukça kalabalık. Bu konuda sizlere birkaç şey danışmak istiyorum.

1. Cam çerçevelerinde bulunan mıknatısları Pattex pro power yapıştırıcısıyla yapıştırdım. karıncaların temas etmediği bir yüzey olduğu ve hemen kullanmayacağım için bir problem olmayacağını düşündüm. bu konuda bir sıkıntı yaşar mıyım?
2. Yuvarlak boşluk olan yerlere içerisi su dolu test tüpleri takıp karıncaların oraya geçişlerini kapatarak kullanmayı planlıyorum. buradan gelecek olan nem messorlar için yeterli olur mu?
3. Formikaryumların içerisi daha güzel ve doğal gözükmesi için deniz kumu ve alçıyı karıştırarak ince bir tabaka halinde sürmeyi düşünüyorum. burada herhangi bir toksik durumla karşılaşır mıyım veye önerdiğiniz başka bir metot var mı?
4. Outworld olarak estetik bir şey bulmak isityorum ancak bu şekilde kullanabileceğim bir ürün bulamadım. son ihtimal saklama kabı kullanacağım yine.
Yıllardır baktığım koloniyi transfer edeceğim için başlarına bir şey gelmemesi için her ihtimali düşünüyorum. sorularıma cevap verirseniz çok teşekkür ederim. farklı fikir ve önerileriniz var ise onları da değerlendiririm. Teşekkürler, iyi günler.

WhatsApp Görsel 2025-09-22 saat 13.11.51_abe29840.jpg