Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim sağolunMerhaba iyi forumlar başlangıç için ideal olan test tüpü'dür kolonin test tüpünü doldurmaya başladığı zaman istersen ytong'dan küçük formikaryuma geçiş yapıp koloni büyüdükçe yaptığın alanı büyütebilirsin unutmaki alanı fazla büyük yaparsan mite sorunları ile karşı karşıya kalırsın elinden geldiğince yeterli tutmaya çalış aşırı büyük yapmak beslenme alanı olarak kendileri bir yer belirler ve orda dediğim gibi mite sorunu yaşayabilirisin iyi forumlar.
Formikaryum yapması zevklidir ama devamlı nemlendirmesini takip etmen lazım ve havalandırması iyi olmaz ise mite sorunu çıkabilir. Ben genelede test tüpündeki kolonimin ekstra alana ihtiyaç duyduğunda, yeni bir test tüpü bağlıyorum . Hem pratik oluyor hem temizliği rahat oluyor . Test tüplerini outworlda bırakabilirisin pratiklik açısından , yada test tüpü çoğaltıcısı alabilirsin yada yapabilirsin . Kısacası test tüpü daha avantajlı .Yeni bir karınca kolonisine bakmayı düşünüyorum ama aklıma bir şey takıldı ytong kıl vbleri veya Test tüpünde besleme hangisinin daha avantajlı olduğunu anlayamadım bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim
Formikaryum yapması zevklidir ama devamlı nemlendirmesini takip etmen lazım ve havalandırması iyi olmaz ise mite sorunu çıkabilir. Ben genelede test tüpündeki kolonimin ekstra alana ihtiyaç duyduğunda, yeni bir test tüpü bağlıyorum . Hem pratik oluyor hem temizliği rahat oluyor . Test tüplerini outworlda bırakabilirisin pratiklik açısından , yada test tüpü çoğaltıcısı alabilirsin yada yapabilirsin . Kısacası test tüpü daha avantaj
EyvallahFormikaryum yapması zevklidir ama devamlı nemlendirmesini takip etmen lazım ve havalandırması iyi olmaz ise mite sorunu çıkabilir. Ben genelede test tüpündeki kolonimin ekstra alana ihtiyaç duyduğunda, yeni bir test tüpü bağlıyorum . Hem pratik oluyor hem temizliği rahat oluyor . Test tüplerini outworlda bırakabilirisin pratiklik açısından , yada test tüpü çoğaltıcısı alabilirsin yada yapabilirsin . Kısacası test tüpü daha avantajlı .