Formicarium yaptım

Argentavis

Kraliçe
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Sevdiğim tarzda bir formikaryum. Tasarımınızı beğendim, elinize sağlık.

Bu tarz formikaryumlar ne kadar kullanışlı olur emin değilim. İleride transfer etmek isteyince veya olası bir mite probleminde biraz sıkıntılı bir süreç yaşatır gibi geliyor bana. Daha önce deneyimleyen varsa veya siz ileride deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Nova

Pupa
Üye
Sevdiğim tarzda bir formikaryum. Tasarımınızı beğendim, elinize sağlık.

Bu tarz formikaryumlar ne kadar kullanışlı olur emin değilim. İleride transfer etmek isteyince veya olası bir mite probleminde biraz sıkıntılı bir süreç yaşatır gibi geliyor bana. Daha önce deneyimleyen varsa veya siz ileride deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Transfer için delik şuan için gerekli olmadığı için açmadım.koloni yeteri kadar büyüyüp transfer edilme sürecine girdiğinde bir delik açıp nemlendirmeyi durdurmayı planlıyorum. Deneyimlerimi sizinle paylaşıcam.

EArslan

Minör
Üye
Ben de böyle bir formikaryum yapmak istiyorum. Birkaç sorum olacak, cevaplarsanız sevinirim.
Hangi alçıdan kullandınız?
Kullandığınız alçı hayvanların sağlığını olumsuz etkileyebilecek kimyasallar içeriyor mu?

Nova

Pupa
Üye
Ben de böyle bir formikaryum yapmak istiyorum. Birkaç sorum olacak, cevaplarsanız sevinirim.
Hangi alçıdan kullandınız?
Kullandığınız alçı hayvanların sağlığını olumsuz etkileyebilecek kimyasallar içeriyor mu?
Saten duvar alçısı.Birkaç tane alçıdan kalıp çıkardım farklı markaların aralarında en kokusuz olanını seçtim daha doğrusu 0 koku olanını. Deneme yanılma olcak bi nevi. 1 haftadır kalıp dışında havalanıyordu, transfer sürecine kadar 1 hafta daha havalandırıcam. üst tarafında kil kullandım. Kimyasal içermeyen cocuklar için olan.

ELVERiCi1453

Pupa
Üye
Cidden çok zarif ve güzel bir farmikaryum olmuş.

bugra

Yumurta
Üye
Saten duvar alçısı.Birkaç tane alçıdan kalıp çıkardım farklı markaların aralarında en kokusuz olanını seçtim daha doğrusu 0 koku olanını. Deneme yanılma olcak bi nevi. 1 haftadır kalıp dışında havalanıyordu, transfer sürecine kadar 1 hafta daha havalandırıcam. üst tarafında kil kullandım. Kimyasal içermeyen cocuklar için olan.
Benzerini yapmak istiyorum
Kullanırken yaşadığın sorunları paylaşırsan sevinirim

Muhammet18

Pupa
Üye
Çok güzel olmuş bende yapmayı düşünüyorum bu da bana örnek oldu ama nemlendirmeyi nasil yapacaksın