Formicarium ve outworld günlüğü

karınca_kusan

Yumurta
Üye
Meraba forum bugün ve diğer günler hepinizin yararlanabileceği bir şey paylaşacağım. Cüzi bir para ve biraz emekle güzel bir formicarum ve out world yapabilmenizi umuyorum.17456533513657461351769203394163.jpgBu, kendi taslağım biraz çizim yeteneğim kötü ama yaptım yine de. Bbu tasarımda 3mm pleksi glass ve 5mm pleksi glass (plastik gibi) kullanıacağüz gerekli şeyler tel (havalandırma için), kesici bir alet matkap gibi veya dremel seti ve yapıştırıcı . Formicarum içi için dosyaları atıcam ve tüp giriş deliği yapmayı düşünüyordum ama tüpler farklı boyutlarda olduğu için yapmadım aslında amacım tek kendim kullanmaktı ama paylaşayım dedim eksiklikler olursa düzeltebilirim bunu bir hafta içinde bitiririm. Bitince biraz kalitesine bakarım daha sonra size daha iyi versiyonunun direk olarak dosya olarak paylaşırım(corel,adobe) gibi programlardan.
Görseldekide pleksiden yapılmış.
Bende bundan ilham aldım. Bitirince yaptığımın fotorafını atarım görüşürüz:)
Screenshot_2025-04-24-18-37-31-330_com.android.chrome.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

WradSX

Pupa
Üye
Hocam elinize sağlık, fakat outworld dikey değilde yapay olsa daha iyi olmaz mı? Temizleme gibi işler için kolaylık sağlar.

karınca_kusan

Yumurta
Üye
Yeni bir gün yeni bir heyecan.Merhabalar bugün wradsx arkadaşımızında önerilerini alarak solid worksde tasarımımımı biraz değiştirerek yapmıştım ardından tüp çıkıntısın 3d printerdan basmaya karar verip diğer parçalarını pleksiciye verdim.1 gün sonra pleksileri aldım ve Japon’la yapıştırdım görseller aşağıda var .outworld ve formicarium girişini matkapla deliceğim havalandırma nemlendirme gibi şeylerde yapıcağım önerileriniz varsa söyleyebilirsiniz. isteyen varsa ölçüleri atabilirim sizde kendi yaptığınız formicarium/ outworld varsa atabilirsiniz:)image.jpgimage.jpgimage.jpg1746897369814.png

Yazmayı unuttum pleksilerin değeri kesimle beraber 230tl .

Sıcaklık ve nemi ayarlamak için belli başlı şeyler düşünüyorum gördüğünüz ekran ve tuş takımlarıyla alacağım ardunio nem sensörü sıcaklı sensörü ısıtıcı gibi şeylerde formicarium teknolojik bir hale getirmeyi planlıyorum sağ olun.image.jpg

Son düzenleme: