Tür tahmini yapmak doğru olmaz ama ben formica rufaya benzettim. Ama şimdilik formica sp.15°C, bulutlu, nem %45. Yağmur yok. Rüzgar-15km. Rüzgarlı havada önüme düştü. Sağ tek bacağı yok.
Tek kanadı duruyor 1 tanesini dökmüş yumurtlama ihtimali yüksek midir?Formica rufa gruptan bir prenses.
O zaman %95 çifleşmiştir.Tek kanadı duruyor 1 tanesini dökmüş yumurtlama ihtimali yüksekmidir.
Genelde uzuv kayıpları karıncalarda ölüme kadar gidebiliyor. Şanşlıysanız kraliçe ölmüyor ve koloniyi kurup devam ettirebiliyor. Bu durumda tek yapman gereken iyi bir tüp hazırlayıp strese sokmadan beklemen. Sonucu paylaşırsın sonrasında.Tek ayak yok darbe almıştı biraz zor dönüyor tüpün içinde. Işıktan rahatsız olmuyor. Şekerli su verdim içti sonrada çıkardı ağzından damla olarak anlayamadım.
Normalde vermeyecektim, şansımı arttırmak için şekerli su verdim direkt içti o da. Bakalım karanlık yere aldım sonucu paylaşırım.Genelde uzuv kayıpları karıncalarda ölüme kadar gidebiliyor. Şanşlıysanız kraliçe ölmüyor ve koloniyi kurup devam ettirebiliyor. Bu durumda tek yapman gereken iyi bir tüp hazırlayıp strese sokmadan beklemen. Sonucu paylaşırsın sonrasında.
Hocam stres konusunda baya dikkat etmeniz lazım aksi takdirde kraliçe formikasit salgılayıp kendisini öldürebilir.Normalde vermiyecektim şansımı arttırmak için şekerli su verdim direk içti o da bakalım karanlık yere aldım sonucu paylaşırım.
Hangi şehirde buldunuz?15°C, bulutlu, nem %45. Yağmur yok. Rüzgar-15km. Rüzgarlı havada önüme düştü. Sağ tek bacağı yok.
Valla hayvanı elimle getirdim çok sakindi ya da elimi sıcak görüp kıpırdamadı. Evde tüpe zorla soktum hareketlenince.Hocam stres konusunda baya dikkat etmeniz lazım aksi takdirde kraliçe formikasit salgılayıp kendisini öldürebilir.
Kırklareli.Hangi şehirde buldunuz?
Aslında doğa koruma kurumları gibi yetkili makamlara bildirilmesi kendi açımdan daha doğru. Eğerki denildiği gibi pratensis türü ise onlar koruma altına alırlar.Formica pratensis olma ihtimaline karşın bu kraliçeyi geri doğaya salmanızı rica edeceğim(şuanda da uçuş dönemleri). Kendisi kırmızı listede ve yasal olarak korunma altında olan bir türdür.
O cins kadar kımızı değil. o cinsi biliyorum yasak olduğunu salındıkları yer çam ormanları çamı kurutan zararlıları yemek için salındı yanlış hatırlamıyorsam.Formica pratensis olma ihtimalini hesaba katarak bu kraliçeyi geri doğaya salmanızı rica edeceğim(şuanda da uçuş dönemleri). Kendisi kırmızı listede ve yasal olarak korunma altında olan bir türdür.
İlk öncelikle belirtmem gerekirse kendileri cins değil tür. Trakya bölgesinde yaşıyorsunuz ve uçuş tarihide tutuyor(tür sadece Trakya'da bulunuyor). Ayrıca kırmızılığından tespit yapılmıyor. Bende tespit yapmadım zaten o tür olabilme ihtimali dolayısıyla salmanızı istedim. İlla çam ormanına salmanız gerekmiyor, nerede bulduysanız zaten yaşadıkları ve uyum sağladıkları konumda oralara yakın. Koruma altındaki bir türü beslemeniz de pek doğru ve etik olmaz.O cins kadar kımızı değil. o cinsi biliyorum yasak olduğunu salındıkları yer çam ormanları çamı kurutan zararlıları yemek için salındı yanlış hatırlamıyorsam.
Düzeltme için sağol. İhtimal var yinede haklısın salmak en doğrusuİlk öncelikle belirtmem gerekirse kendileri cins değil tür. Trakya bölgesinde yaşıyorsunuz ve uçuş tarihide tutuyor(tür sadece orada bulunuyor). Ayrıca kırmızılığından tespit yapılmıyor. Bende tespit yapmadım zaten o tür olabilme ihtimali dolayısıyla salmanızı istedim. İlla çam ormanına salmanız gerekmiyor, nerede bulduysanız zaten yaşadıkları ve uyum sağladıkları konumda oralara yakın. Koruma altındaki bir türü beslemeniz de pek doğru ve etik olmaz.
Ek olarak bu türün bulunduğu grup sosyal parazitiktir. Başka koloniye yerleşip öyle yuva kurarlar.
Ekli dosyayı görüntüle 50253
Bilinçli davranışınız için teşekkür ederim. Yaz başından sonuna kadar Formica'nın diğer türlerinden bulma şansınız var. O zaman bulduklarınızı (rufa grup dışında) besleyebilirsiniz.Düzeltme için sağol. İhtimal var yinede haklısın salmak en doğrusu