Formica yumurtlamama sorunu

Mr_bdm

Yumurta
Üye
Geçen yaz bulduğum formica kolonilerinde bazıları yumurtlarken bazıları yumurtlamıyor sebebi ne olabilir bi aralar protein verememiştim ama diğer koloniler yumurtladı sebebi ne olabilir 1 haftada 1 filan kontrol ediyorum işçileri var ort 17 işçi

Nazdravia

Yumurta
İlklerden
Üye
Kış uykusu olabilir. Besin eksikliği olabilir. Stres olabilir

Eren

Yumurta
Üye
Her kraliçeden/koloniden aynı gelişimi göremezsiniz. Aynı yerden, aynı tür de birden fazla kraliçeye baktığınız zaman bile bir çok farklılık oluşacaktır. Bazıları hiç yumurtlamaz, bazıları yumurtlar ama yumurtalarını büyütemez, işçiler çıktıktan sonra bile işçi sayısındaki artış çok farklı olabilir. Sizin sorununuz da da öncelikle formicalar çok çabuk strese girebilen karıncalardır, test tüpüne bir kere açıp bakarsanız bile kraliçenin yumurtaları yeme ihtimali var. Öncelikle strese hiç sokmamanız lazım, ondan sonra 1 senedir sizde olduğunu söylediniz bu süreye kadar hiç besin almadan yaşadıysa 1 hafta boyunca 2 günde bir şekerli su takviyesi yaptıktan sonra. Hiç rahatsız etmeden beklemenizi öneririm Bu süreçte protein takviyesi yapabilirseniz de çok iyi olur ama formica gibi çok çekingen bir kraliçenin tek başınayken, içine koyduğunuz protein kaynaklı bir besinden besleneceğini sanmıyorum. Canlı yem olarak elinizde un kurdu varsa un kurdunun içindeki sıvıyı bir şekilde boşaltıp o sıvıyı vermeniz yeme ihtimalini arttırır bu şekilde bir yöntemde kullanabilirsiniz.

• Beğendim
Tepkiler: cnx

Mr_bdm

Yumurta
Üye
Her kraliçeden/koloniden aynı gelişimi göremezsiniz. Aynı yerden, aynı tür de birden fazla kraliçeye baktığınız zaman bile bir çok farklılık oluşacaktır. Bazıları hiç yumurtlamaz, bazıları yumurtlar ama yumurtalarını büyütemez, işçiler çıktıktan sonra bile işçi sayısındaki artış çok farklı olabilir. Sizin sorununuz da da öncelikle formicalar çok çabuk strese girebilen karıncalardır, test tüpüne bir kere açıp bakarsanız bile kraliçenin yumurtaları yeme ihtimali var. Öncelikle strese hiç sokmamanız lazım, ondan sonra 1 senedir sizde olduğunu söylediniz bu süreye kadar hiç besin almadan yaşadıysa 1 hafta boyunca 2 günde bir şekerli su takviyesi yaptıktan sonra. Hiç rahatsız etmeden beklemenizi öneririm Bu süreçte protein takviyesi yapabilirseniz de çok iyi olur ama formica gibi çok çekingen bir kraliçenin tek başınayken, içine koyduğunuz protein kaynaklı bir besinden besleneceğini sanmıyorum. Canlı yem olarak elinizde un kurdu varsa un kurdunun içindeki sıvıyı bir şekilde boşaltıp o sıvıyı vermeniz yeme ihtimalini arttırır bu şekilde bir yöntemde kullanabilirsiniz.
Şuan elimdeki kraliçelerin işçileri var ilk işçiler çıktıktan sonra bir daha yumurtlamadılar. 2 aydır filan besleme yapamıyordum sadece şekerli su. Un kurtlarının büyümesini bekliyordum şu sıralar veriyorum az önce bi besleme yaptım bayağa stresliler geçende transfer yaptım zaten bi, bu aralar bi salıyım madem kendilerine gelsinler şuan sıkıntı gibi bide 2 3 günde filan bi şekerli su veririm yeter gibi. Bir de koloni boostlamak için ne yapabilirim sadece un kurdu ve sekerli su mu birde sıcaklık ayarı yoksa birakıyım kendileri mi gelişsin

Eren

Yumurta
Üye
Eğer şu anda işçileri varsa direk tüp içinden değil de outworld üzerinden besleme yapmak hem strese girmelerini çok azaltır hem de outworld içinde sürekli olarak şekerli su ve protein bulundurabilirsiniz. Boostlama yapmak için bir çok etken var ama stresten uzak tuttuğunuz da ve sürekli olarak erişebilecekleri bir besin kaynağı sağlamanız yeterli olacaktır. Onun dışında işin içine sıcaklık, kış uykusu, işçi/formicarium oranı, verilen besin çeşitliliği gibi bir çok farklı etken giriyor. Bu ve bunun gibi etkenleri düzgün bir şekilde sağladığınız vakit koloni gelişim hızında etkisi olacaktır.