Formica SP. Salmalı mıyım?

error

Larva
Üye
Elimde Formica sp. türü bir karınca var. Ancak evde, en sakin yere koymamıza rağmen strese girmemesi neredeyse imkansız. Bu durum beni gerçekten bunaltıyor.

Öte yandan, boyut olarak büyük bir tür arayışındayım. Camponotus düşündüm ama bildiğim kadarıyla besin konusunda seçici olabiliyorlar. Bu nedenle sizce;

Formica’yı doğaya salıp, Messor gibi daha büyük bir tür mü aramalıyım?

(Hobiye bu yıl başladım)

FurkanYY

Larva
Üye
Bence salmayın. Formica zaten boyut olarak büyük bir cins ve çok kullanılmayan titreşimsiz bir dolap, çekmece gibi bir yere koyarsınız ilk işçiler çıkana kadar bakmazsınız olur biter.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Elimde Formica sp. türü bir karınca var. Ancak evde, en sakin yere koymamıza rağmen strese girmemesi neredeyse imkansız. Bu durum beni gerçekten bunaltıyor.

Öte yandan, boyut olarak büyük bir tür arayışındayım. Camponotus düşündüm ama bildiğim kadarıyla besin konusunda seçici olabiliyorlar. Bu nedenle sizce;

(Hobiye bu yıl başladım)
Hocam ben de şahsen karıncalarımın olduğu masada cok titreşim yapan biriyim. Ben çözüm olarak siyah, araba silme süngerinin içini tüpün girebileceği bir şekilde kestim ve kraliçeyi işçisi çıkana kadar böyle tuttum. 29 gün gibi bir sürede işçisi çıktı ve artık çok strese sokmak için özel bir çaba göstermem gerekiyor. Büyük olarak da ben de büyük tür arayışındaydım ve beni kesinlikle tatmin etti.

Hasancık

Majör
Üye

(Hobiye bu yıl başladım)
Merhabalar uzun bir süredir Formica besliyorum beslemek istiyorsanız salmanıza gerek yok gayet agresif bir tür ben Formica türünü tavsiye ederim koloni büyüdükçe işçilerinin boyutu neredeyse camponotus majorları ile aynı boyutta oluyor

orion1205

Larva
Üye
Merhabalar uzun bir süredir Formica besliyorum beslemek istiyorsanız salmanıza gerek yok gayet agresif bir tür ben Formica türünü tavsiye ederim koloni büyüdükçe işçilerinin boyutu neredeyse camponotus majorları ile aynı boyutta oluyor
formica çok hoş bir tür.Önümüzdeki yıl 2. kolonimin nasip olursa formica olmasını istiyorum.

ömerherdem

Larva
Üye
Hocam bencede var ben camponotus sandım ama formikaymis bekledim ama sürekli baktım ama ölmedi bakin