Formica sp. Kozası Hakkında

eyupbardak32

Nanitik
Üye
5 Haziran'da bulduğum Formica kraliçemde kozaya benzer yapılar var. Dün 1 taneydi ve küf vs sanmıştım. Ancak bugün 2 tane olmuşlar. Ve koza olduğundan yüksek ihtimalde eminim.(fotoğrafı çekince fark ettim kesinlikle koza, 3 tane olmuşlar. Sabahtan bu yana)
Aşağıya fotoğrafları koyayım.
Sahilden aldığım kaynatıp elediğim ince kumdan biraz eklemeli miyim?

Ekli dosyalar

• IMG_20220619_140519.jpg
    IMG_20220619_140519.jpg
    71.1 KB · Görüntüleme: 24

Nazmiefe

Yumurta
Üye
Vay çok hızlı gelişmiş evet onlar pupa 2 3 haftaya çıkar :)

EtYiyenMasumKeçi

Yumurta
Üye
5 Haziran'da bulduğum Formica kraliçemde kozaya benzer yapılar var. Dün 1 taneydi ve küf vs sanmıştım. Ancak bugün 2 tane olmuşlar. Ve koza olduğundan yüksek ihtimalde eminim.(fotoğrafı çekince fark ettim kesinlikle koza, 3 tane olmuşlar. Sabahtan bu yana)
Aşağıya fotoğrafları koyayım.
Sahilden aldığım kaynatıp elediğim ince kumdan biraz eklemeli miyim?
Kum eklemenize gerek olduğunu sanmıyorum. Ayrıca haftada bir baksanız daha iyi olur.

eyupbardak32

Nanitik
Üye
Kum eklemenize gerek olduğunu sanmıyorum. Ayrıca haftada bir baksanız daha iyi olur.
Bulduğumdan bu yana ilk defa dün baktım, ve koza olduğunu anlayamadığım için endişelendim, sabah baktım 2 olmuşlardı, fotoğraf çekmek aklıma sonradan geldi. Çeker çekmez forumda sorayım istedim.

Zafer Murat

Replete
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Flash tutmayıp keşke internetten örnek bir fotoğraf atsaydınız, çok strese girmiş olmalı.

eyupbardak32

Nanitik
Üye
Flash tutmayıp keşke internetten örnek bir fotoğraf atsaydınız, çok strese girmiş olmalı.
Flaş patlatmadım tepeden ufak el lambası tuttum. Kuş yumurtası kontrol ettiğim ince fenerli doktor kaleminden. Dediğiniz gibi flaş acayip derecede stres yaparken bu tip bir ışıkta sakin sakin takıldıkları bir video bile çekebiliyorum.
Fotoğrafı çekene kadar ne olduğunu bilmediğimden örnek fotoğrafı nasıl arayacaktım.