Formica sanguinea bakımı genel

Emirhan6638

Yumurta
Üye
Elimde bir tane Formica sanguinea kraliçesi var ama bakımının nasıl yapıldığını bulamadım. Bakımını anlatırsanız veya bir internet adresi verirseniz sevinirim ve yeni başlayanlar için bu tür uygun mu?

pegasuZX

Intercaste
Üye
Elimde bir tane Formica sanguinea kraliçesi var ama bakımının nasıl yapıldığını bulamadım. Bakımını anlatırsanız veya bir internet adresi verirseniz sevinirim ve yeni başlayanlar için bu tür uygun mu?
Türünü nasıl tespit ettiniz? Yeni başlayanlar içinde önerilenilebilecek ama zor bir cins. Kolay stres olur.

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Türünü nasıl tespit ettiniz? Yeni başlayanlar içinde önerilenilebilecek ama zor bir cins. Kolay stres olur.
Kendine özgü ve çok belli bir görünüşü var kendisinin ve bu onu tespit yapılabilen bir tür yapıyor.
Bizzat kendim beslediğim için yardım edeyim.

Bu tür, yumurtalarına kendi başına bakamadığı için normal şartlarda başka bir koloniye sızar. O koloninin kraliçesini öldürüp işçilerini kölesi yapar ve kendi yumurtalarına bu işçilere baktırır. Sürekli olarak pupa avına çıkarak işçi sayılarını artırırlar.

Eğer Formica rufibarbis grubundan bir koloniniz varsa, bu koloni feda edilebilir. Ancak "feda etmek istemiyorum" derseniz, o zaman sadece pupalarını alarak Sanguinea kraliçenize vermelisiniz. Bu pupa eklemesini, yeni işçiler çıktıkça düzenli olarak tekrar etmeniz gerekir. Aksi takdirde kraliçenin yumurtlaması kesilebilir.

Aslında Serviformica türlerinden pupa eklemek en doğrusudur; ancak ülkemizde bulunan siyah renkli Formica türleri genelde köle olarak kullanıldığından, bu türlerin yuvalarından pupa toplayarak düzenli olarak kraliçeye verebilirsiniz. Formica rufibarbis pupaları da kabul edilir.

Besleme olarak, verdiğiniz pupalardan işçiler çıktıktan sonra şekerli su ve canlı yem takviyesine başlayabilirsiniz. Ancak dikkatli olun; kraliçe oldukça agresiftir. Bu nedenle şekerli suyu pamukla birlikte vermenizi tavsiye ederim.