Formica Rufibarbis Kolonisi

ömerr

Nanitik
Üye
Geçen sene kraliçesini bulduğum bu cinsin şuan 6-7 işçisi var, hiçbir sebep yokken işçi ölümleri oluyor ve bir türlü koloni gelişemedi. Kraliçenin de çok yumurtladığı söylenemez. 3-4 günde 1 un kurdu ile besleme yapıyorum. Bir veya iki haftada bir şekerli su veriyorum. Artık boşuna besliyormuş gibi hissetmeye başladım. Formica cinsini tecrübe etmiş hobici arkadaşlar tecrübelerini aktarırsa çok sevinirim. Herhangi bir öneriniz var mı?
Koloninin hızlı bir şekilde gelişebilmesini nasıl sağlarım?

Emir123

Media
Üye
çok stessli bir tür sık un kuedu veriyor olman stressten ölmelerine yol açıyor olabilir onu da şekerli su gibi haftada 1 vermeni öneririm azcık bir şey
Ben minik bir outworld bağlamanı, Şekerli su için suluk yapmanı ve nemli ılık bir odaya koymanı öneririm. Tüpü kağıt ile çevir asesat kağıdı gibi. Haftada 1 öldürüp koy un kurdunu outworld'e (Hızlıca Rahatsız etmeden) . Ölümler yaşlılıktan oluyor muhtemelen. Kraliçenin 25-30 yumurtlaması lazım ki geri dönsün koloni ondan stresten çok uzak biryerde olsunlar dediğimiz gibi sabır çok lazım bu hobide iyi hobiler.

ömerr

Nanitik
Üye
Ben minik bir outworld bağlamanı, Şekerli su için suluk yapmanı ve nemli ılık bir odaya koymanı öneririm. Tüpü kağıt ile çevir asesat kağıdı gibi. Haftada 1 öldürüp koy un kurdunu outworld'e (Hızlıca Rahatsız etmeden) . Ölümler yaşlılıktan oluyor muhtemelen. Kraliçenin 25-30 yumurtlaması lazım ki geri dönsün koloni ondan stresten çok uzak biryerde olsunlar dediğimiz gibi sabır çok lazım bu hobide iyi hobiler.
Sağolun hocam dediğinizi yapıcam.

ömerr

Nanitik
Üye