Bugün buldum. Önceki Formica kraliçeme benziyor. Emin olmak için soruyorum.
Rufibarbis denemez sadece rufibarbis gruptan olduğu söylenebilir.Evet Formica, sırtındaki desen yüzünden tahminim rufibarbis olduğu yönünde
Elimde toplamda 2 formica var ama tam cinslerini bilmiyorum hemen ikisininde fotoğraflarını ekliyeceğim yorumlarsanız çok iyi olur.Rufibarbis denemez sadece rufibarbis gruptan olduğu söylenebilir.
Serviformica altcinsinden formica kraliçesi, abdomenini düzgün ve flaşsız çeker misiniz, özellikle ilk gaster tergiti ile petiole arasını. Bu fotoğrafın yanıltıcı olmadığı varsayılırsa eğer, bu durumda subpilosa gruptan subpilosa kraliçesi elinizdeki.
Formica cins ismi zaten. Gruplarını bilmiyorsanız da şunu söyleyebilirim ki parazitik olmadığı sürece bakımlarında çok bir fark olmuyor.Elimde toplamda 2 formica var ama tam cinslerini bilmiyorum hemen ikisininde fotoğraflarını ekliyeceğim yorumlarsanız çok iyi olur.
Daha detaylı fotoğraflarıRufibarbis denemez sadece rufibarbis gruptan olduğu söylenebilir.
Serviformica altcinsinden formica kraliçesi, abdomenini düzgün ve flaşsız çeker misiniz, özellikle ilk gaster tergiti ile petiole arasını. Bu fotoğrafın yanıltıcı olmadığı varsayılırsa eğer, bu durumda subpilosa gruptan subpilosa kraliçesi elinizdeki.
Fotoğraflarda sadece 2 kraliçe var farklı ışıklar ve açılarla çekmek istedim kafa karıştırıcı olmuş olabilir. Birisi 5 işçili öbürü bugün yakaladığım işçisi olmayan.Hepsi serviformica altcinsine mensup formica kraliçeleri. Son fotoğrafdakiler rufibarbis gruptan, ilk baştakilerde rufiabarbis grouptan, işçisiz kraliçeler hakkında kararsızım, subpilosa da olabilir rufibarbis grup da.