Formica Kraliçem

Neco

Yumurta
Üye
kraliçemin şuanda 5-6 tane yumurtası var sadece onlara bakıyor başka yumurtlamadı. yumurtlamamasının sebebi nedir

EArslan

Minör
Üye
Zamanla yumurtlar. Bir anda 20-30 tane yumurtlamasını beklemeyin.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Kraliçe enerjisini ilk işçileri çıkartmak için harcayacaktır. O bir kaç yumurtanın gelişmesine öncelik verir. Yumurtlamaması normal bu yüzden.

ben10

Nanitik
İlklerden
Üye
arkadaşların dediği gibi gayet normal, işçiler çıkınca yumurtlamaya devam edecektir

Snaj

Yumurta
Üye
lasius kraliçemde var o sürekli yumurtluyor
Bende de aynı olay yaşandı. Lasius kraliçeleri durmadan yumurtluyor ama Formica ilk önce 7 tane falan işçisini yetiştirene kadar fazladan yumurtlamadı. Ama şimdi işçileri geldiği için yeni bir seri yumurta bıraktı, şuan onlar larva aşamasında.

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Formicalarda bu sayı gayet normal daha fazla yumurtlamaması normaldir yumurtlar pupa haline gelince kraliçeyi beslemeye başlayın işçiler çıkmaya yakın yeniden yumurtlayacaktır

Zwecklos

Yumurta
Üye
Tecrübelerime dayanarak kraliçeye işçileri çıkmadan toplamda 2-3 kere şekerli su takviyesi yapılması taraftarıyım. Lasius, Tapinoma, Tetramoriumlarımda denedim olumlu sonuç aldım besleme yapmadıklarıma göre. Tabii her canlıda aynı tepki olmayabilir orası ayrı bir konu.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Formica streslidir. Besin takviyesi tavsiye edilmez.