Formica kralicem öldü

Ozansimsek00

Yumurta
Üye
Merhabalar, Formica rufibarbis kolonimin şimdi baktığımda kraliçesinin öldüğünü gördüm ama başka hiç işçi kaybı yoktu. O yüzden kraliçenin ecelinin geldiğini düşünüyorum. Elimde 3 tane daha Formica rufibarbis kolonisi var, bunlarla birleştirme şansım olabilir mi? Birbirlerine saldırırlar mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

_Antlantis_

Larva
Üye
Merhabalar, Formica rufibarbis kolonimin şimdi baktığımda kraliçesinin öldüğünü gördüm ama başka hiç işçi kaybı yoktu. O yüzden kraliçenin ecelinin geldiğini düşünüyorum. Elimde 3 tane daha Formica rufibarbis kolonisi var, bunlarla birleştirme şansım olabilir mi? Birbirlerine saldırırlar mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
İşçileri kabul edeceklerini sanmıyorum ama yumurtalari verebilirsiniz. Başka bir kolonisiz aynı tür kraliçe varsa ölen kraliçe yerine koloniye de ekleyebilirsiniz.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Kraliçesi olen koloninin işçi sayısı ve diğer kolonilerin işçi sayısı nedir?

İşçileri kabul edeceklerini sanmıyorum ama yumurtalari verebilirsiniz. Başka bir kolonisiz kraliçe varsa ölen kraliçe yerine koloniye de ekleyebilirsiniz.
Niye kabul etmesinler ki?

_Antlantis_

Larva
Üye
Kraliçesi olen koloninin işçi sayısı ve diğer kolonilerin işçi sayısı nedir?

Niye kabul etmesinler ki?
Genelde işçiler başka kolonilerin işçisini kabul etmediği için dedim. Ama yine de birer birer koyarak deneyebilir.

emre9293

Majör
Üye
Bir tane işçiyle deneyin bence. Onu kabul ederlerse diğerlerini de ederler diye düşünüyorum.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Genelde işçiler başka kolonilerin işçisini kabul etmediği için dedim. Ama yine de birer birer koyarak deneyebilir.
Kabul etmemeleri ihtimali var ama o kadar yüksek değil, 50/50 gibi daha çok. İşçi eklenen koloninin işçi sayını şöyle mesela eklenen işçilerin 3 katıysa falan köleleştirebilirler.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Hocam 20 isci gibi diger 2 koloni bu civarda diğeri daha düşük

1 Tanesi kkesinlikle 5 6 şçi daha buyuk
İşçiler 10 ar 10 ar büyük kolonilerinize eklemenizi, yumurta, larve ve pupaları da küçük olana eklemenizu öneriyorum. İşçiler yavaş yavaş ekleyin, 2 şer 2 şer gibi.

Mustafa_123

Pupa
Üye
Formica çok saldırgan bir tür değildir ama kraliçesi ölen işçiler ile diğer işçilerin feromonları uyuşmadığı için koloni savunma içgüdüsü ile saldırabilir, benim crematogaster kolonim üstünde denediğimde işe yarayan bir yöntem var koloni işçilerini kraliçe öldükten 1 gün sonra (işçiler öldüğünü kabul edince) diğer koloninin tüpüne koyun ama önce bir pamuk koyun ilk katmanı içeri doğru itin ve bir alan açın sonra işçileri oraya koyun sonra da ikinci diğer pamuk katmanını koyun böylece havadaki feromonları birbirine karışır 1 gün böyle kalsın sonra önce bir iki işçi ekleyin saldırılar ise çıkarın ve bir süre daha bekletin

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Formica çok saldırgan bir tür değildir ama kraliçesi ölen işçiler ile diğer işçilerin feromonları uyuşmadığı için koloni savunma içgüdüsü ile saldırabilir, benim crematogaster kolonim üstünde denediğimde işe yarayan bir yöntem var koloni işçilerini kraliçe öldükten 1 gün sonra (işçiler öldüğünü kabul edince) diğer koloninin tüpüne koyun ama önce bir pamuk koyun ilk katmanı içeri doğru itin ve bir alan açın sonra işçileri oraya koyun sonra da ikinci diğer pamuk katmanını koyun böylece havadaki feromonları birbirine karışır 1 gün böyle kalsın sonra önce bir iki işçi ekleyin saldırılar ise çıkarın ve bir süre daha bekletin
Güzel bir yöntem ama düzeltme: formicalar saldırgandır.

Mustafa_123

Pupa
Üye