Formica kraliçem kozalarını yiyor

alicihan

Yumurta
Üye
Formica kraliçem kozaları yiyor. Bugün baktığımda 1 koza açılmış ve ortada işçi yoktu, sanırım yemiş. Çok sık kontrol etmiyorum aslında ama bunu diğer kozalara da yapmasını nasıl önleyebilirim?

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Kaç günde bir kontrol ediyorsun?

Buğra_UnLucy

Media
Üye
Formica kraliçem kozaları yiyor. Bugün baktığımda 1 koza açılmış ve ortada işçi yoktu, sanırım yemiş. Çok sık kontrol etmiyorum aslında ama bunu diğer kozalara da yapmasını nasıl önleyebilirim?
Pupada sorun olmuş olma ihtimali var.
Waynhen hocamın da dediği gibi, kontrol sıklığınız nedir?

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Hocam 3 günde bir kontrol Formica cinsi için sıkıntı yaratır.Stresli bı cinstir kendisi yani yemesi çok normal.Hiç kontrol etmeden 1 ay boyunca dursan zaten sorunsuzca çıkartır işçiyi.Bundan sonra kesinlikle ilk işçi çıkana kadar kontrol etme.Eğer aksini yaparsan asit salgılayıp kendini öldürecektir.

alicihan

Yumurta
Üye
Hocam 3 günde bir kontrol Formica cinsi için sıkıntı yaratır.Stresli bı cinstir kendisi yani yemesi çok normal.Hiç kontrol etmeden 1 ay boyunca dursan zaten sorunsuzca çıkartır işçiyi.Bundan sonra kesinlikle ilk işçi çıkana kadar kontrol etme.Eğer aksini yaparsan asit salgılayıp kendini öldürecektir.
Bilginiz için çok teşekkür ederim dediğiniz gibi yapacağım.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Bilginiz için çok teşekkür ederim dediğiniz gibi yapacağım.
Rica ederim🙃
Başka cinslerde böyle sıklıkta bakarsanız eğer kraliçe çok stresli değilse sorun olmaz belki ama dediğim gibi Formica streslidir ve en ufak titreşimde-ışıkta heyecan yapar😄
İlk defa karınca besleyecekler içinde bu sebepten ötürü tavsiye edilmez pek.Sizin ilk mi bilmiyorum ama ilk kraliçenin heyecanı çok olur sürekli bakmak ister insan.

Buğra_UnLucy

Media
Üye
Rica ederim🙃
Başka cinslerde böyle sıklıkta bakarsanız eğer kraliçe çok stresli değilse sorun olmaz belki ama dediğim gibi Formica streslidir ve en ufak titreşimde-ışıkta heyecan yapar😄
İlk defa karınca besleyecekler içinde bu sebepten ötürü tavsiye edilmez pek.Sizin ilk mi bilmiyorum ama ilk kraliçenin heyecanı çok olur sürekli bakmak ister insan.
Majörüm çıkacak her gün bakıyorum ben. 😅
Kraliçenin olduğu tüpte değil iyi ki.

deadrune

Larva
Üye
3 günde bir bakmanın koza yedirecek kadar stres yaptıracağını sanmıyorum. Acaba tüpün durduğu yer ışık veya titreşim mi alıyor

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
3 günde bir bakmanın koza yedirecek kadar stres yaptıracağını sanmıyorum. Acaba tüpün durduğu yer ışık veya titreşim mi alıyor
Hocam dediklerinizde etkili ama bakmanızda strese sokuyor.Yani dediğim gibi Formica başlı başına zaten stresli tür.Siz dediğimi yapın ve 1-1,5 hafta bakmayın ilk işçinizi hemen alacaksınız emin olabilirsiniz.Bakarsanız eğer bu süre uzayacak bilginiz olsun karar sizin ben bildiklerimi söyleyeyim size yine de.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
yanlışınız var hocam yapıyor. Yanlışlıkla tüpü titreştirdiği için yumurtalarını yiyen formica kraliçesi duymuştum.

deadrune

Larva
Üye
evet formicalarda stresin cidden çok fark ettiğini gözlemlemiştim her kraliçenin eşiği farklı olabilir en iyisi işçilere kadar hiç bakmamak tabii