Formica kolonisini ışığa alıştırmak

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Dostlar formica kraliçeme bakarken işçilerinin çıktığını gördüm. 9 tane işçisi var. Formica cinsi strese girince formik asit salgılarlar ve kaçamaz, bu yüzden ölür. Işığa alıştırmaya çalışırsam söylediğim şeyler olur mu?

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Dostlar formica kraliçeme bakarken işçilerinin çıktığını gördüm. 9 tane işçisi var. Formica cinsi strese girince formik asit salgılarlar ve kaçamaz, bu yüzden ölür. Işığa alıştırmaya çalışırsam söylediğim şeyler olur mu?
Formica cinsi strese girince formik asit salgılamaz, yabancı bir canlı veya nesne tüpe girerse saldırı amaçlı formik asit salgılayabilirler. İşte bu yüzden canlı böcek verilmemelidir ama kendiliğinden, sebepsizce formik asit salgılamazlar.

NicolaS

Media
Üye
Hocam alıştırmış biri olarak tavsiye ediyorum, aşırı rahat oluyor. Her hangi bir problem daha görmedim.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Formica cinsi strese girince formik asit salgılamaz, yabancı bir canlı veya nesne tüpe girerse saldırı amaçlı formik asit salgılayabilirler. İşte bu yüzden canlı böcek verilmemelidir ama kendiliğinden, sebepsizce formik asit salgılamazlar.
Hocam o zaman neden stresten ölüyorlar?

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Hocam o zaman neden stresten ölüyorlar?
Belki kraliçeler ilk aşamalarda çok stres ile yerine yerleşemeyip ölebilir ama şimdiye kadar kolonide stresten ölen formica kraliçesi ve işçisi görmedim. Öyle ki Rufa grup kraliçem bir sene işçi çıkaramadı(işçi eklemem gerektiğini sonradan öğrendim) hatta kış uykusuna bile tek girdi ama yine de ölmedi.

Türün bakımı aşırı zor ise sebepsiz sandığımız ölümler yaşanabiliyor ama dediğim gibi, sebep bizim aslında bilemediğimiz faktörler oluyor. Çok küçük sıcaklık değeri ve nem değeri aralıkları, besin seçimleri, stres seviyeleri gibi faktörler; ya koloni kurmalarına engel oluyor ya da direkt biyolojik olarak uygun koşullar sağlanmadığında ölümler yaşanıyor. Sonuçta onlar doğada kendilerine en uygun bölgeyi seçebiliyorlar.

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Hocam strese soktuğunuzda tehdit olduğunu düşünüp formik asit salgılıyor. Kaçacak yer olmayınca da boğuluyor.

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Hocam strese soktuğunuzda tehdit olduğunu düşünüp formik asit salgılıyor. Kaçacak yer olmayınca da boğuluyor.
Hayır boşluğa formik asit salgılamazlar. Düşmanı bir şekilde algılarlar ise o zaman salgılarlar.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Hocam elimde formica var ve hobide yeniyim. Nelere dikkat etmem gerek, 33 derece sıkıntı olur mu ve çok yemek seçerler mi?

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Hocam elimde formica var ve hobide yeniyim. Nelere dikkat etmem gerek, 33 derece sıkıntı olur mu ve çok yemek seçerler mi?
Canlı yem ve şekerli su ile besleme yapabilirsiniz ve bazen kaynamış yumurta sarısı verebilirsiniz. Sıcaklık sorun etmez, zaten sıcağı seven bir tür.