Formica kaçış?

Antquenn

Larva
Üye
Arkadaşlar elimde bulunan formica kraliçesini (rufibarbis) dün kaybettim. Sabah kalktığımda tüpün içinde yoktu. Bunun 2 açıklaması olabilir ya Allah aldı yada pamuğu açıp kaçtı. Pamuk biraz inveydi çünkü burada bu platformda bana öneri veren bir şahıs tarafından pamuğu biraz esnek bıraktım. Diyeceğim şu ben bu yalancı kişilerin daha 1 tane bile kraliçe beslemeyip gelip burada bizleri sanki bir usta gibi öneri vermesinden bıktım. Ben bu hataya düştüm aman diz düşmeyin. İyi günler

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Gönderiyi az önce okudum bende. Sıkı da bıraksan hava akışı olurdu her şekilde. Formica zaten stresli bir cins olduğu için gevşek pamuğu kolayca aşmıştır. Hala evin içindedir belki de dikkatlice ararsanız bulabilirsiniz. Oluklar veya delikler falan varsa oralara limonlu su sıkın. Büyük ihtimalle oralara girmiştir

Argentavis

Kraliçe
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Yalancı demek pek doğru olmaz. Pamuğu evet, hava geçişini arttırmak için çok sıkışık (çok gevşek de koymamalısınız) koymamalısınız. Yeni başladıysanız eğer bunları ayarlamak için biraz el ve göz alışkanlığı gerekiyor (pamuk/su miktarını tek seferde ayarlamak için). Test tüpünüzü görmeden iki tarafa da bir şey demek doğru olmaz bu yüzden.

Karıncanın kaçışına gelecek olursak:
Bir ihtimalle ince koyduğunuz pamuğu yerine alışmaya çalıştığı süre zarfında çekiştire çekiştire bir boşluk açtı ve kaçtı.

Diğer bir ihtimal, (iç karışıklık çıkarmak gibi olmasın ama 😃) evinizde karınca beslemenize karşı çıkanlar varsa "kaçmış gibi" gösteriyor olabilirler.

Antquenn

Larva
Üye
Gönderiyi az önce okudum bende. Sıkı da bıraksan hava akışı olurdu her şekilde. Formica zaten stresli bir cins olduğu için gevşek pamuğu kolayca aşmıştır. Hala evin içindedir belki de dikkatlice ararsanız bulabilirsiniz. Oluklar veya delikler falan varsa oralara limonlu su sıkın. Büyük ihtimalle oralara girmiştir
Vallahi hocam o kadar üzgünümki. Birdaha forumdakileri dinlemeyeceğim(siz ve usta kişiler dışında)
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Yalancı demek pek doğru olmaz. Pamuğu evet , hava geçişini arttırmak için çok sıkışık (çok gevşek de koymamalısınız) koymamalısınız. Yeni başladıysanız eğer bunları ayarlamak için biraz el ve göz alışkanlığı gerekiyor (pamuk/su miktarını tek seferde ayarlamak için). Test tüpünüzü görmeden iki tarafa da bir şey demek doğru olmaz bu yüzden.

Karıncanın kaçışına gelecek olursak:
Bir ihtimalle ince koyduğunuz pamuğu yerine alışmaya çalıştığı süre zarfında çekiştire çekiştire bir boşluk açtı ve kaçtı.

Diğer bir ihtimal, (iç karışıklık çıkarmak gibi olmasın ama 😃) evinizde karınca beslemenize karşı çıkanlar varsa "kaçmış gibi" gösteriyor olabilirler.
Oladabilir? Biraz şüohelenmedim değil açıkcası

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hocam dediğim gibi isterseniz evde delik falan varsa oralara limonlu su sıkın oralara girmiştir bir ihtimal veya tamamen kaçmıştır evden. Pamuk, çok sıkı olursa fazla nem; çok gevşek olursa az nem oluyor. Onu ortalama bir şekilde yapabilirsiniz hocam. Tutturmalısınız bazı dengeleri @Argentavis 'in dediği gibi

Antquenn

Larva
Üye
Hocam dediğim gibi isterseniz evde delik falan varsa oralara limonlu su sıkın oralara girmiştir bir ihtimal veya tamamen kaçmıştır evden. Pamuk, çok sıkı olursa fazla nem; çok gevşek olursa az nem oluyor. Onu ortalama bir şekilde yapabilirsiniz hocam. Tutturmalısınız bazı dengeleri @Argentavis 'in dediği gibi
İnşallah evden tamamen kaçmıştır. Şuan evin süpürgelikleri biraz sıkıntı onun için aralarına girmiş olabilir. Oralara ben bi limonlu su sıkayım. Umarım kraliçeyi geri bulurum bulursam sizlerle irtibaya geçerim. İyi günler