Formica işçisi

ToxiTkAn

Minör
Yardımsever
Üye
Aga 2de bir bi işçi kraliçe gibi abdomeniyle ilgilenip duruyor neden olduğunu bilmiyorum ilk defa gördüm ve sadece 1 işçi yapıyor + su pamuğunda bir pembelik var ve tüp çok kötü kokuyor çok azda küf var ama suyu yarıya bile inmedi büyük ihtimalle onlar rahatsız olmuyor ama karıncaları incelemek için tüpe yaklaştığımda koku gelmeye başlıyor neden olabilir transfer yapmaya başladım sadece bazı işçiler arada bir diğer tüpe gidip geliyor ama diğer işçiler çok umursamıyor 11 işçisi var bir kaç işçiyi kozadan çıkarıyorlar işleri olduğu için transferle ilgilenmiyor olabilirlermi

ben10

Nanitik
İlklerden
Üye
pembe küf genelde bakterilerden dolayı olur ve transfer gerektirir. yeterli stresi yarattıktan sonra transfer olurlar. güçlü ışık kaynağı ve telefonun titreşimini stres için kullanabilirsiniz. birkaç saate transfer olurlar formicalar transferde o kadar inatçı olmuyor genelde.

ToxiTkAn

Minör
Yardımsever
Üye
pembe küf genelde bakterilerden dolayı olur ve transfer gerektirir. yeterli stresi yarattıktan sonra transfer olurlar. güçlü ışık kaynağı ve telefonun titreşimini stres için kullanabilirsiniz. birkaç saate transfer olurlar formicalar transferde o kadar inatçı olmuyor genelde.
Tamamdır ışık varda titreşim yapmadım hiç denerim

ToxiTkAn

Minör
Yardımsever
Üye
Tamamdır ışık varda titreşim yapmadım hiç denerim
Hocam titreşim fln yaptımda cidden çok fazla stresr girdiler bende 90 derece dikey bir şekilde bir yere bantladım tüpleri 1saat içinde trasfen bitti eski tüpüde yıkadım flnda o tüpte başka bir kraliçe besleyebilirmiyim sadece suyla yıkadım

ben10

Nanitik
İlklerden
Üye
ben cok küçük bir damla sıvı sabun da damlatıp çalkalıyorum. sonra çok iyi durulayıp pamukla kuruluyorum. ondan sonra başka bir kralice için kullanıyorum.