Formica Fusca İle Formica Sanguinea

Pixel

Larva
Üye
piknik yaparken buldum Bebek Formica Sanguinea Kanadını kopardı ama abdomene bi zarar gelmedi bu türün parazitlik oldunu düşünüyorum napabilirim

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Serviformica türlerinin çoğu türü ile sosyal parazitlik bulunduruyorlar. Koloni feda etmeniz lazım diye biliyorum. Pupaları olan Herhangi Serviformica türü kolonisi olabilir

Pixel

Larva
Üye
Serviformica türlerinin çoğu türü ile sosyal parazitlik bulunduruyorlar. Koloni feda etmeniz lazım diye biliyorum. Pupaları olan Herhangi Serviformica türü kolonisi olabilir
Tetrimorum vb olurmu
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Feda etmeye değermi bide

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Öyle değil hocam.Kendi cinsi içerisinde serviformica olan formica türleri bulunmakta. Formica sanguinea raptiformica türdür. Koloni feda edecekseniz bu da yine formica türü olmak zorundadır. Feda edip etmemek size kalmış bir şey

Pixel

Larva
Üye
Öyle değil hocam.Kendi cinsi içerisinde serviformica olan formica türleri bulunmakta. Formica sanguinea raptiformica türdür. Koloni feda edecekseniz bu da yine formica türü olmak zorundadır. Feda edip etmemek size kalmış bir şey
Peki yumurta yada işçi ekliyebilirmiyim

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Yumurtadan ziyade işçi eklemesi yapanı görmüştüm. Denemekten zarar gelmez. Zaten oldukça güçlü bir tür olduğu için işçileri kabul etmezse mefta eder

Pixel

Larva
Üye
Yumurtadan ziyade işçi eklemesi yapanı görmüştüm. Denemekten zarar gelmez. Zaten oldukça güçlü bir tür olduğu için işçileri kabul etmezse mefta eder
Onun yakınlarında aynı türden işçiler buldum onları alıyorum şuan

Galiba buzlulkta bekletcem bi müdlet ondan sonra koyucam

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hayır hayır,aman canlıyı öldürürsünüz. Direkt olarak kraliçeye ekleme yapabilirsiniz. Uyum sağlamalarını bekleyin sadece

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Gerek olmadığını düşünüyorum

efetrhan

Pupa
Üye
sanguineaların aphaenogaster yuvası işgal ettiğini görmüştüm hocam youtubeda. emin misiniz sadece formica kolonisi olduğuna?

belki benim de yanlışım vardır ondan sordum yanlış amlaşılmasın :)