Formica Cunicularia Kraliçesi Bakımı

yagizk_f

Yumurta
Üye
Formica Cunicularia kraliçesi buldum, tüpe koydum tür hakkında araştırma yaptım, ilk işçi öncesi besleme gerekir diyen var gerekmez diyen de kafam karıştı. Rica etsem bu tür hakkında bilgi sahibi olan veya besleyenler yardımcı olabilir mi?

(Daha önce Lasius Niger kolonisi kurmuştum tüpte.)

Emirdemir43

Minör
Üye
Şekerli su vermen yeterli besleme gerekmez.

Moderatör tarafında düzenlendi:

NicolaS

Nanitik
Üye
Çok sağ ol valla. Kaç günde bir vereyim strese girip formik asitle kendini öldürür diye korkuyorum. Araştırırken herkes formicalad çabuk strese girer kendini öldürür diyordu.
Hocam hiç beslemede yapmanıza gerek yok. 2 haftada bir bakabilirsiniz veya daha iyisi ilk işçisi çıkana kadar bakmayadabilirsiniz.

pegasuZX

Gamergate
Üye
Türünü nerden anladınız? Diğer karıncanın türünü nerden anladınız?

yagizk_f

Yumurta
Üye
Hocam hiç beslemede yapmanıza gerek yok. 2 haftada bir bakabilirsiniz veya daha iyisi ilk işçisi çıkana kadar bakmayadabilirsiniz.
Hocam öncelikle tecrübe ve bilginizi benle paylaştığınız için teşekkürler. Sizden önceki hobidaş da şekerli su dedi yine ikilemde kaldım
ama en iyisi heralde 1 hafta hiç ellememek.

Türünü nerden anladınız? Diğer karıncanın türünü nerden anlanladınız
Türünü Chatgptye yaşadığım ili, bulduğum saati, hava sıcaklığını ve tarihi verdim. Fotoğrafını attım kraliçenin Formica Cunicularia dedi. Bu türü googledan da araştırınca aynısı olduğunu gördüm. Hocam zaten bu koloni bizim bahçede uçuşu hazırlanıp duruyordu yuva ağızında prens ve prensesler çoktu takipteydim uçmalarını.

NicolaS

Nanitik
Üye
Hocam öncelikle tecrübe ve bilginizi benle paylaştığınız için teşekkürler. Sizden önceki hobidaş da şekerli su dedi yine ikilemde kaldım
ama en iyisi heralde 1 hafta hiç ellememek.

Türünü Chatgptye yaşadığım ili, bulduğum saati, hava sıcaklığını ve tarihi verdim. Fotoğrafını attım kraliçenin Formica Cunicularia dedi. Bu türü googledan da araştırınca aynısı olduğunu gördüm. Hocam zaten bu koloni bizim bahçede uçuşu hazırlanıp duruyordu yuva ağızında prens ve prensesler çoktu takipteydim uçmalarını.
Hocam chatgpt %90 yanlış veriyor bilgileri. İsterseniz tür sorgulamaya konu açın bakalım.Özellikle tür konusu çok zor ve mikroskobik görüntülerle yapılabiliniyor.Bazen mikroskobik görüntülere rağmen tür tespitinde hata olabiliyor.

yagizk_f

Yumurta
Üye
Hocam chatgpt %90 yanlış veriyor bilgileri. İsterseniz tür sorgulamaya konu açın bakalım.Özellikle tür konusu çok zor ve mikroskobik görüntülerle yapılabiliniyor.Bazen mikroskobik görüntülere rağmen tür tespitinde hata olabiliyor.
Tamam hocam hem buraya hem de tür sorgulamaya koyayım sağ olun.

Ekli dosyalar

• 20250620_180253.jpg
    20250620_180253.jpg
    33.3 KB · Görüntüleme: 8

yagizk_f

Yumurta
Üye
Fotoğraf çok net degil ama throax kısmı formica gibi değil. Camponotusa daha çok benziyor.
Hocam kusura bakmayın telefonumun kamerası biraz kötü. Hocam benim o kadar tecrübem yok bu hobide yeniyim ama en iyisi ben size bulduğum koloninin işçilerini atıyım birazdan.

yagizk_f

Yumurta
Üye
Hocam bu fotoğraftan birşey demek çok zor. Sadece renk belli, renkde çok yanıltıcı bir faktör.
Hocam yarın düzgünce çekip atıcam inşallah bugün acelem vardı evden çıkmam gerekiyordu niraz aceleye geldi kusura bakmayın