Formica cunicularia Kolonim

Koloni kendini toplamaya başladı yumurta üretimi bir anda hızlandı larvalarımız bol şu anlık pupamız yok ama 1-2 haftaya tekrar eskisi gibi devam edeceğimize inanıyorum hayırlısıyla bir şekilde hastalığı komple atlattık üretim devam ediyor bakalım kışa kadar 2 tüpe çıkmaya çalışacağım o zaman bir sonraki dönem daha hızlı başlarız gelecek için bu koloni ile büyük projelerim var şimdiden gerekli malzemeleri toplamaya hazırlanıyorum neyse bu kadar bilgi yeterlidir umarım , takip eden arkadaşlara gönülden teşekkürlerimle sağlıcakla kalın muhtemelen bir sonraki fotoğraf bir sonraki seneye kalır hepinize iyi tatiller.IMG_20240802_180148.jpg

Uzun bir aradan sonra tekrar bı bilgilendirme yapma isteği doğdu şu anlık önceki fotoğraftaki yumurtalarımız larva ve pupa aşamasına geçmiştir bunun bu yaz için son üretim olduğunu düşünüyorum şu anlık yeni yumurtalar yok denecek kadar az bölgemdede soğuklar başladı denebilir belki bu posta çıktıktan sonra kraliçe bı posta yumurta daha atar artık bilemiyorum o kraliçeye kalmış bir şey neyse fazla uzatmadan fotoğrafı atayım 🫠IMG_20240826_230246.jpg

+ olarak sonraki sezon güzel bir kamera almayı düşünüyorum yeni ekipmanlar alırım vs. yani kısaca daha net ve temiz bir ortamda fotoğraflar göndereceğim tabi buna daha çok var ama şimdiden takip edenleri bilgilendireyim dedim 🙂👍

29 Mayıs 2024
Aradan neredeyse 1 ay geçti ve son gelişmeleri paylaşmak istiyorum çok fazla bir değişiklik yok çünkü kraliçe 1 hafta kadar hiç yumurtlamadı işçilerde besleyecek yumurta bulamayınca hayliyle işçi sayısı fazla artmadı
Nerden nereye ah keşke o hastalık ve su baskınını önleyebilseydim şu an durum çok farklı olurdu 🥲

Birde konuyu iyi bilenlere bir sorum olacak bu formica kolonimin ilk başlarından ortasına kadar yumurtalar pupa pozisyonuna geçiyordu yani kısaca kozalak gibi oluyorlardı ama şu an bu durumu görmüyorum messorlar gibi pupa örmeden iskelet sertleşerek çıkıyorlar nedeni nedir acaba ? (Fark ettiyseniz son attığım fotoğrafda iskelet versiyonundalar pupa yok)