Filtre temizliği

KenanExe

Yumurta
Üye
Uzun süredir kullanmadığım şelale (dış filtre) var. İçi kötüleşmiş ama kullanmak istiyorum. İçini sirke gibi bir şey ile temizlesem sorun oluşur mu? Ne ile temizleyebilirim?

Mertali

Asker
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Sirkeyle temizleyip durulayın, problem olmaz.

KenanExe

Yumurta
Üye
Her şeyi tuzla temizleyen bir kitle var. (akvaryumu, filtreyi gibi gibi) Tuzla temizlemek sağlıklı mı? (gerçekten iş yapıyor mu?)

ALPEER

Larva
Üye
Herhalde taşlaşmış pislikleri diyorsun, suda bekletip diş fırçası ile temizleyebilirsin.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Mertali

Asker
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Her şeyi tuzla temizleyen bir kitle var. (akvaryumu, filtreyi gibi gibi) Tuzla temizlemek sağlıklı mı? (gerçekten iş yapıyor mu?)
Yani tuz da sirke de durulanabilir şeyler. İkisi de kullanılabilir. Benim tercihim sirke olur. Hatta sirkeyi suyla seyreltip eksilen suyun oluşturduğu kireci sökerken de kullanabilirsiniz. Birazcık akvaryuma karışsa bile bi problem olmaz yani.

KenanExe

Yumurta
Üye
Yani tuz da sirke de durulanabilir şeyler. İkisi de kullanılabilir. Benim tercihim sirke olur. Hatta sirkeyi suyla seyreltip eksilen suyun oluşturduğu kireci sökerken de kullanabilirsiniz. Birazcık akvaryuma karışsa bile bi problem olmaz yani.
0 dan bir karides tankı kuracağım. Çeşme suyundaki kloru daha hızlı uçurmak amacı ile % kaçlık sirke ekleyebilirim?
(Daha amatör olduğum için çoğu şeyi yeni öğreniyorum. Bakteri döngüsü başlamak için önce klorun uçması gerektiğini öğrendim doğru ise bu süreyi nasıl hızlandırabilirim?)

Mertali

Asker
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Böyle bir şey yapmayın, zorunda olmadıkça eklemeyin. Su düzenleyicilerle hızlandırabilirsiniz.

ALPEER

Larva
Üye
0 dan bir karides tankı kuracağım. Çeşme suyundaki kloru daha hızlı uçurmak amacı ile % kaçlık sirke ekleyebilirim?
(Daha amatör olduğum için çoğu şeyi yeni öğreniyorum. Bakteri döngüsü başlamak için önce klorun uçması gerektiğini öğrendim doğru ise bu süreyi nasıl hızlandırabilirim?)
Ben su hazırlamak için 5lt litrelik bidon kullanıyordum kapağı açık halde zaten klor 1 günde uçuyor zaten hala canlı eklemediysen tankı direk klorlu su ile doldu filtre
de çalışsın 1 gün sonra dediğim gibi klor uçacaktır.