Yani tuz da sirke de durulanabilir şeyler. İkisi de kullanılabilir. Benim tercihim sirke olur. Hatta sirkeyi suyla seyreltip eksilen suyun oluşturduğu kireci sökerken de kullanabilirsiniz. Birazcık akvaryuma karışsa bile bi problem olmaz yani.Her şeyi tuzla temizleyen bir kitle var. (akvaryumu, filtreyi gibi gibi) Tuzla temizlemek sağlıklı mı? (gerçekten iş yapıyor mu?)
0 dan bir karides tankı kuracağım. Çeşme suyundaki kloru daha hızlı uçurmak amacı ile % kaçlık sirke ekleyebilirim?Yani tuz da sirke de durulanabilir şeyler. İkisi de kullanılabilir. Benim tercihim sirke olur. Hatta sirkeyi suyla seyreltip eksilen suyun oluşturduğu kireci sökerken de kullanabilirsiniz. Birazcık akvaryuma karışsa bile bi problem olmaz yani.
Ben su hazırlamak için 5lt litrelik bidon kullanıyordum kapağı açık halde zaten klor 1 günde uçuyor zaten hala canlı eklemediysen tankı direk klorlu su ile doldu filtre0 dan bir karides tankı kuracağım. Çeşme suyundaki kloru daha hızlı uçurmak amacı ile % kaçlık sirke ekleyebilirim?
(Daha amatör olduğum için çoğu şeyi yeni öğreniyorum. Bakteri döngüsü başlamak için önce klorun uçması gerektiğini öğrendim doğru ise bu süreyi nasıl hızlandırabilirim?)