Filtre sayısı

AhmetERL

Yumurta
Üye
Akvaryumumun ölçüsü 70*40*40 ve içinde 1 cüce vatoz, 2 corydoras, 5 tane karides var.
Akvaryumda 2 tane filtre var. 1 tanesi iç filtre, 1 tanesi de pipo filtre. İç filtreyi hem çok fazla dalga yapıyor diye hem de yer kaplıyor diye sökmeyi düşünüyorum. İç filtreyi söksem pipo filtre tek başına yeterli olur mu?IMG_20260407_230922.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

BerkBey

Pupa
Üye
Akvaryumumun ölçüsü 70*40*40 ve içinde 1 cüce vatoz, 2 corydoras, 5 tane karides var.
Akvaryumda 2 tane filtre var. 1 tanesi iç filtre, 1 tanesi de pipo filtre. İç filtreyi hem çok fazla dalga yapıyor diye hem de yer kaplıyor diye sökmeyi düşünüyorum. İç filtreyi söksem pipo filtre tek başına yeterli olur mu?
Düzenli ve doğru bakımla yeterli olur. 65cm-60L akvaryumumda bir adet pipo filtre kullanıyorum ve gayet yeterli. Sizin akvaryumunuz 100+ litre ve canlı yükü oldukça düşük. Kendi akvaryumumda 11 ember tetra, 6 cory, 4 pygmy cory, 5 furcata, karidesler ve salyangozlar var.

Biraz buğu var, sebebi Saechem Equilibrium kullanmış olmam.

AhmetERL

Yumurta
Üye
Düzenli ve doğru bakımla yeterli olur. 65cm-60L akvaryumumda bir adet pipo filtre kullanıyorum ve gayet yeterli. Sizin akvaryumunuz 100+ litre ve canlı yükü oldukça düşük. Kendi akvaryumumda 11 ember tetra, 6 cory, 4 pygmy cory, 5 furcata, karidesler ve salyangozlar var.

Biraz buğu var, sebebi Saechem Equilibrium kullanmış olmam.
Tamamdir abi anladım🙂‍↕️ o zaman iç filtreyi sökebilirim.