Merhaba arkadaşlar elimde 10l kapasiteli bir akvaryum var içinde 1 ya da 2 adet minik Japon balığı beslemek istiyorum. Bu tür şeylerle uğraşmayı sevdiğim için filtreli güzel bir akvaryum sistemi yapmak istiyorum. Estetik açıdan güzel duran mini bir filtre aradım fakat hep büyük boyutlarda benim akvaryumum için fazla olan filtre modelleri buldum önerdiğiniz ya da bildiğiniz mini filtreler varsa önerinize açığım pipo veya şelale filtre düşünüyorum. Kendim bir dış filtre yapmayı da düşünüyorum ama uzun süre dayanabilecek ve saatte 100lden az döngü sağlayabilecek bir motor arayışındayım eğer uygun bir suyu vakumlayıp aktarabilecek bir motor bulabilirsem ARDUINO ile otomasyon bir sistem bile kurmayı düşünüyorum. Kısaca özet geçmem gerekirse 3 öneri isteyeceğim.
1. minik 10 LT akvaryum için pipo filtre.
2. minik 10 LT akvaryum için şelale filtre.
3. küçük kendim yapacağım DIY dış filtre için 100 < L/H bir su pompası (uzun ömürlü olması önemli) <- ( öncelik sıramda 1. )
İlgilenip cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
1. minik 10 LT akvaryum için pipo filtre.
2. minik 10 LT akvaryum için şelale filtre.
3. küçük kendim yapacağım DIY dış filtre için 100 < L/H bir su pompası (uzun ömürlü olması önemli) <- ( öncelik sıramda 1. )
İlgilenip cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.