Fazla un kurdu

Mangata

Yumurta
Üye
Selamlar, yaklaşık 1 hafta önce ilk un kurtlarımı temin ettim. Elimde şimdiden 5 pupa oldu fakat benim sorum şu: ben şu anlık sadece bir leopar düşünüyorum ama muhtemelen bu un kurtları bana fazla gelecek ve her geçen gün artacaklar. Bu fazlaları ne yapabilirim?

Bulut_Mercan

Intercaste
Yardımsever
İlklerden
Üye
Üremelerini yavaşlatmak için daha soğuk bir ortama alabilirsin.

Barkın

Yasaklı Üye
Yardımsever
Üye
İstersen üremelerine izin verip fazla olan un kurtlarını steril bir şekilde kurutabilirsin bu da bir yöntem
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

İyi hobiler

Kadircıkla

Pupa
Üye
İstersen üremelerine izin verip fazla olan un kurtlarını steril bir şekilde kurutabilirsin bu da bir yöntem
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

İyi hobiler
Kurutulmuş kurtlarda protein kaybı oranı ne olur? Ve karıncalar kurutulmuş olanıda aynı şekilde yer mi?

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Fazla un kurtları ile doğadaki karınca kolonilerini besleyebilirsiniz. Sizin için güzel bir aktivite de olabilir, yürüyüş yaparken dağıtırsınız.

kylorenn2891

Yumurta
Üye
Birisine kargo olarak gonderebikirsin mesela ben
Öncelikle kimseyi maddi olarak küçümsemiyorum veya aşağılamak değil amacım. Sadece olabildiğince yapıcı bir eleştiri yapmak istiyorum. Öncelikle ben pek de bilgili bir hobici değilim fakat herkesin de düşünebileceği gibi kimse eğer kendi hayvanlarına yapacağı masraftan emin değilse hiç hobisiyle uğraşacağı canlı temin etmemeli bence. Ve şöyle bir durum da var, zaten kargo arkadaşın sana göndermek için ödeyeceği paranın üstüne biraz daha koyup zaten belirli bir miktar siz de temin edebilirsiniz. Eğer şaka amaçlı yazdıysanız da şahsen ben gülmedim -umrunuzda mı bilmem-.

The_Arthropod

Yumurta
İlklerden
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Öncelikle şunu söylemeliyim ki herhangi bir sürüngeni yalnızca un kurdu ile beslemek sağlıklı değil, planınız bu mu bilmeden söylüyorum. Verilecekse de arada sırada verilmesi daha iyi olur. İkincisi ise fazla bir miktar un kurdu almadıysanız zaten pek fazla dayanmayacaklardır bir sürüngen için. Yani az bir miktar aldıysanız yapabileceğiniz en iyi şey onları üretime almak ve bir sürüngen satın alana kadar sayılarını artırmak olacaktır. Eğer ileride canlınıza verdiğinizden çok daha fazla yeminiz olursa o zaman satarsınız veya birilerine hediye edersiniz. Yanlış anlamayın, bu süre içerisinde gerekirse başka canlılara un kurdu vermenizde bir sakınca yok, bunları yalnızca sırf "Tek sürüngen için birkaç yüz kurt çok fazla." şeklinde düşünmemeniz için yazdım. Ve bilginiz olsun diye söylüyorum, 5 pupa un kurtları için hiçbir şey. :)