Fazla kraliçeler sorunu

badolesthane44

Yumurta
Üye
Hocam başlangıç hatası çok fazla kraliçe toplamışım. 7 koloni var, gereksiz fazla geliyor. Bu fazla kolonileri ne yapabilirim? Componotus sp. multi denemek riskli olur diye düşünüyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:

anakin

Intercaste
Üye
Hocam başlangıç hatası çok fazla kraliçe toplamışım. 7 koloni var, gereksiz fazla geliyor. Bu fazla kolonileri ne yapabilirim? Componotus sp. multi denemek riskli olur diye düşünüyorum.
Sahiplendirebilirsiniz, camponotusların çok seveni var. Eğer koloni değil de 7 tane kraliçe varsa ben olsam bir tane 2 li multi yapardım ama size kalmış tabii (evet campobotuslar multiqueen e uygun değiller genel olarak).

badolesthane44

Yumurta
Üye
Sahiplendirebilirsiniz, camponotusların çok seveni var. Eğer koloni değil de 7 tane kraliçe varsa ben olsam bir tane 2 li multi yapardım ama size kalmış tabii (evet campobotuslar multiqueen e uygun değiller genel olarak).
Hocam, multiyi nasıl yapacağım ki? Türlerini de bilmiyorum. Olacağını bilsem, 4 tanesini multiye basardım.

anakin

Intercaste
Üye
Hocam multiyi nasil yabacam ki türlerini de bilmiom olacağını bilsem 4 tanesini multiye basardım
Ben öneride bulundum. Bazı istisnalar dışında neredeyse hiçbir kraliçenin işçisi çıkmadan türünü bilemezsiniz yada zor olur. İçinize sinmediyse istediğiniz kadar tekli koloni kurup geri kalanlarını sahiplendirebilir, satabilir (forumda canlı satışı yapmak yasak baska bir platform açısından söylüyorum) veya dogaya salabilirsiniz.

badolesthane44

Yumurta
Üye
Ben öneride bulundum. Bazı istisnalar dışında neredeyse hiçbir kraliçenin işçisi çıkmadan türünü bilemezsiniz yada zor olur. İçinize sinmediyse istediğiniz kadar tekli koloni kurup geri kalanlarını sahiplendirebilir, satabilir (forumda canlı satışı yapmak yasak baska bir platform açısından söylüyorum) veya dogaya salabilirsiniz.
Hocam işçi var hepsinde

anakin

Intercaste
Üye
Hocam multiqueen nasıl yapılır gibi bir konu bulamadım bu işlem tam olarak nasıl denenmeli
Hocam işç çıktıktan sonra multiqueen yapılmıyor. Kurucu aşamada bir keç kraliçeyi aynı tüpe koyup birlikte koloni kurmalarını ummak multiqueen denilen olay. Tabii buna elverişli olan ve olmayan türler var değişken yani.

ysa

Minör
Üye
Sahiplendirmek istersen alabilirim. Ne kadar verirsen artık.