Farklı koloniden pupa çalmak

Hygge

Yumurta
Üye
Benim halihazırda pupaları bulunan bir formica rufibarbis kraliçem vardı. Dün bahçemde bulunan bir taşı kaldırdığımda aynı türden koşuşturan karıncaların pupalarına rastladım.
Bi ihtimalle süreci hızlandırabiliceğimi düşündüm ve çaldığım 5 adet pupayı test tüpünün girişine bıraktım. Sizce bi problem çıkar mı kraliçe onları kabullenir mi ?

Owerlord

Yumurta
Üye
Benim halihazırda pupaları bulunan bir formica rufibarbis kraliçem vardı. Dün bahçemde bulunan bir taşı kaldırdığımda aynı türden koşuşturan karıncaların pupalarına rastladım.
Bi ihtimalle süreci hızlandırabiliceğimi düşündüm ve çaldığım 5 adet pupayı test tüpünün girişine bıraktım. Sizce bi problem çıkar mı kraliçe onları kabullenir mi ?
Açıkçası işçiliyken yapsanız belki daha iyi olurdu beslediğim bir tür değil net konuşamıyorum ama bence kabullenebilme ihtimali var

Umudu

Nanitik
Yardımsever
Üye
Ben de messor kolonime pupa eklemesi yapsam kabul ederler mi? ve eklediğim pupanın major, media yada minor olması fark eder mi?

Hygge

Yumurta
Üye
Ben de messor kolonime pupa eklemesi yapsam kabul ederler mi? ve eklediğim pupanın major, media yada minor olması fark eder mi?
Benim karıncamın pupaları beklendiği üzere minordü ama eklediğim pupaların 4 tanesi media umarım bi sorun çıkmaz.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Aynı tür olduğu sürece etme ihtimali yüksek. Çok fark etmez ama işçi sayınız düşükse ve nanitik işçileriniz varsa minor pupası eklemek daha mantıklı görünüyor.

Umudu

Nanitik
Yardımsever
Üye
Aynı tür olduğu sürece etme ihtimali yüksek. Çok fark etmez ama işçi sayınız düşükse ve nanitik işçileriniz varsa minor pupası eklemek daha mantıklı görünüyor.
kolonimde şuanda major yada media tam olarak hangisi bilmiyorum ama diğerlerinden büyük pupalar var şunada.

WhatsApp Image 2022-07-05 at 15.57.46 (1).jpeg
WhatsApp Image 2022-07-05 at 15.57.46.jpeg