Bi adet erkek kuzey şeritli semenderim var. Bir adet dişi kırmızı karınlı semender var. Bu iki cins çifleşir mi?
hayır.Bi adet erkek kuzey şeritli semenderim var. Bir adet dişi kırmızı karınlı semender var. Bu iki cins çifleşir mi?
Melez olmasında nasıl bir sıkıntı olur, merak ettim.Hocam binomial isimlerini yazın da hangi türleri kastettiğinizden emin olalım. Ama yüksek ihtimalle verimli döl vermeyeceklerdir. Verseler bile melez bir canlı oluşacaktır, ve bu da çok sıkıntılı bir durum. Onun için önermiyorum.
Birisi kuzey şeritli semender birisi red belly newt hocam. Biri kara biri su semenderi. Biri canlı doğum yaparken biri yumurta bırakıyor.Eşleşmeleri durumunda yavru alım ihtimali 0Hocam binomial isimlerini yazın da hangi türleri kastettiğinizden emin olalım. Ama yüksek ihtimalle verimli döl vermeyeceklerdir. Verseler bile melez bir canlı oluşacaktır, ve bu da çok sıkıntılı bir durum. Onun için önermiyorum.
Birçok hobici hobiye hibrit türlerin sokulmaması gerektiği düşüncesinde. Çünkü hibrit türlerMelez olmasında nasıl bir sıkıntı olur, merak ettim.
Kuzey şeritli semenderi derken Ommatotriton cinsinden bir türü kastettiğini varsayıyorum. Kırmızı karınlı semenderden kastının da Cynops cinsinden ve muhtemelen ya C. pyrrhogaster ya da C. orientalis olma ihtimali yüksek. Yaşam şekilleri hakkında bir bilgim yok, o nedenle oradan yorum yapamayacağım. Fakat evrimsel olarak birbirinden oldukça uzak olan ve yavru vermesi beklenmeyen türlerin bile hibrit canlılar oluşturabildikleri görülen bir şey. O yüzden kesinlikle imkânsızdır demek istemiyorum, ama mümkünse bile kesinlikle önermiyorum.Birisi kuzey şeritli semender birisi red belly newt hocam. Biri kara biri su semenderi. Biri canlı doğum yaparken biri yumurta bırakıyor.Eşleşmeleri durumunda yavru alım ihtimali 0
Kırmızı Karınlı Çin Semenderi (Cynops orientalis); Kuzey şeritli semenderi (Ommatotriton ophryticus) binominal isimlerine bakılırsa aynı tür değiller ve biz biyolojide aynı olmayan türlerden verimli döl almayız alsak bile at+eşek karışımı olan katır gibi genetik sorunları olur o da en iyi ihtimalle. Diğer ihtimaller ise sakat doğum, düşük veya hiç hamile kalmama gibi sonuçlanabilir. Önerilmemesinin sebebi de işte budur. Canlı işkence çekecek yani öyle düşün bir nevi(sakat doğacak).Melez olmasında nasıl bir sıkıntı olur, merak ettim.
İki cinsten de besleyip ürettim hocam. Bizim de bazı deneylerimiz olduBirçok hobici hobiye hibrit türlerin sokulmaması gerektiği düşüncesinde. Çünkü hibrit türler
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Çünkü hibritlerin diğer türlerle çiftleştirilmesi hobideki türün saflığını bozabilecek bir şey.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Kuzey şeritli semenderi derken Ommatotriton cinsinden bir türü kastettiğini varsayıyorum. Kırmızı karınlı semenderden kastının da Cynops cinsinden ve muhtemelen ya C. pyrrhogaster ya da C. orientalis olma ihtimali yüksek. Yaşam şekilleri hakkında bir bilgim yok, o nedenle oradan yorum yapamayacağım. Fakat evrimsel olarak birbirinden oldukça uzak olan ve yavru vermesi beklenmeyen türlerin bile hibrit canlılar oluşturabildikleri görülen bir şey. O yüzden kesinlikle imkânsızdır demek istemiyorum, ama mümkünse bile kesinlikle önermiyorum.
Ommatotriton ve Cynops cinslerini mi kastediyorsunuz?İki cinsten de besleyip ürettim hocam. Bizim de bazı deneylerimiz oldu![]()
Ommatotriton ophryticus ve Cynops Tschudi, evet.Ommatotriton ve Cynops cinslerini mi kastediyorsunuz?
Ommatotriton ophryticus ve Cynops Tschudi, evet.
Valla tam latince ismini bilmediğimden vikipediden baktım hocamİlki tamam da ikincisinde Tschudi tür epiteti değil, cinsi tanımlayan kişinin soy ismi.Ama sorun yok, anladım demek istediğinizi.