Arkadaşlar öncelikle merhaba, ben crested gecko almak istiyorum ve Facebook gruplarına katıldım. Bir satıcı buldum, reklam olmasın ama cüzi bir ucrete yavru crested gecko satıyor. İlk defa böyle bir canlı alacağım, Facebook bile kullanmıyorum, oradaki ortamı ya da grupları bilmiyorum, yani bu alım-satım işinin raconuna tamamen uzağım. Bu canlıyı alırken nelere dikkat etmem gerekiyor? Öncelikle satıcıdan referans istemem gerektiğini biliyorum, referans isteyeceğim ama gönderilen referanslar sahte olabilir. Dolandırılmak istemiyorum, öğrenciyim ve ailemi zar zor ikna ettim, bu konuda sıkıntı yaşamak istemem. Acaba sarı site gibi "param güvende" seçeneği sunan bir platformu mu teklif etsem? Oradan baska bir urunun ilanini verse satin alimi yapsam o bana canliyi gonderse gibi bir sey. Böyle bir teklifle gidersem ters teper mi, kabul etmez mi diye kafamda birçok soru var. Başka birine sorduğumda, grubun içindeki aktifliğine ve Facebook'taki arkadaş sayısına bakmamı söyledi. Arkadaş sayısı 18, bu az görünüyor; hesap 2023'te açılmış ama 2024'ten beri bulunduğum grupta aktif olarak ilanlara yorum yapıyor bilgi istiyor baska satıcılardan. Aynı erkek crested gecko'yu yaklaşık 4 5 aydır tekrar tekrar paylaşıyor, sanırım satılmadığı için sürekli yeniden ilan açıyor.