Eve yarasa girdi nasıl çıkarabilirim?

Utgea

Nanitik
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Üye
Yaklaşık 30dk içerde konmuyor ve kendi kendine de çıkamıyor nasıl çıkarabiliriz?

Mantis_

Majör
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Kesinlikle çıplak ellerinizle bir temasta bulunmayınız, ayrıca konduğu veya temas ettiği yerleri de canlıyı çıkardıktan sonra iyice dezenfekte ediniz. Pencereleri sonuna kadar açıp oraya doğru bir cisim ile yönlendirmeyi deneyebilirsin bu konuda maalesef hiç tecrübem olmadı.

Emre52ege52

Nanitik
Üye
Yaklaşık 30dk içerde konmuyor ve kendi kendine de çıkamıyor nasıl çıkarabiliriz?
@Mantis_ in dediği gibide çıplak elle elleme bulunduğu odanin kapısını kapatıp içerdeki bütün camları aç ve ışık yanık kalsın yarasalar genelde ışık olan yerleri sevmezler

punk

Larva
Üye
eskiden bizim sınıfa girmişti ordan tecrübem var, ışıklar açık bir şekilde biraz bekleyin eğer gitmez ise üzerine bir örtü atıp yakalayın ve sonra doğaya salın

must

Larva
Üye
eskiden bizim sınıfa girmişti ordan tecrübem var, ışıklar açık bir şekilde biraz bekleyin eğer gitmez ise üzerine bir örtü atıp yakalayın ve sonra doğaya salın
evde kullanılmayan bir örtüyle yakalayıp at sonrada örtüyü at ya da iyice dezenfekte edip kullan.

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
Daha önce odama girmişti.süpürge değneği ile bastırıp tutup salmıştık.Ama eldiven kullanın kuduz taşıyabilir

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Derinizi çizmesin kuduz geçebilir üstüne kova koyup alttan karton geçirmek denenebilir

Utgea

Nanitik
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Üye
Yaklaşık 2 saat sonunda yeni çıkarabildim. Arkadaşların dediği gibi ilk 1 saat ışık açık şekilde bekledim fakat kendi kendine camdan çıkamadı en son perdenin arkasına geçtim ve yaklaşınca perde ile kıstırıp cama sürükleyip serbest bıraktım. Daha sonra perdelerin hepsini makineye atıp yıkadım odayıda dezenfektan ile tamamen dezenfekte ettim. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.