Evdeki koloniye destek

Enver

Yumurta
Üye
Evdeki Camponotus cinsi 3 kolonisi var medialar çıkmaya başladı dışarıdan aynı tür ve cins olan majör koysam sokaktan bulma ise yararmı

ben10

Nanitik
İlklerden
Üye
anladığım kadarıyla camponotus kolonin var, dışardan bulduklarının aynı tür olduğundan emin olman lazım ki bu zor. aynı olsa da kabul etmeme ihtimali yüksek diyebiliriz

Nova

Pupa
Üye
Pupa eklemen daha mantıklı aynı tür olduğunu düşündüğün

Enver

Yumurta
Üye
anladığım kadarıyla camponotus kolonin var, dışardan bulduklarının aynı tür olduğundan emin olman lazım ki bu zor. aynı olsa da kabul etmeme ihtimali yüksek diyebiliriz
Aynı türden olduğuna eminim uçuşta o koloniden yakaladım

Nova

Pupa
Üye
İnşaat temelini kaldırmam lazım apartmanın altında
Hiç gerek yok yuvalarını bozmana pupaları bulsan bile apar topar taşımaya başlıcaklar sen alana kadar kısıtlı zamanın olcak alsan bile aynı şekilde kapatamıcaksın kısaca hiç gerek yok. Ben kolay bi taşın altındadır diye düşünmüştüm

Enver

Yumurta
Üye
Hiç gerek yok yuvalarını bozmana pupaları bulsan bile apar topar taşımaya başlıcaklar sen alana kadar kısıtlı zamanın olcak alsan bile aynı şekilde kapatamıcaksın kısaca hiç gerek yok. Ben kolay bi taşın altındadır diye düşünmüştüm
Yok ustam ozaman majör beklicem

celilcem

Nanitik
Üye
Başka bir türün larvasını başka bir türün yanına koysak ne sonuç alırız yada 3tane tür koliniyi aynı outworlde bağlasam savaş çıkar mı

Hygge

Yumurta
Üye
Başka bir türün larvasını başka bir türün yanına koysak ne sonuç alırız yada 3tane tür koliniyi aynı outworlde bağlasam savaş çıkar mı
Bir koloniye farklı tür bir larva eklemenin sonuçlarını ben de çok merak ediyorum. Mesela messor structor kolonisine messor barbarus larvası veya pupası eklense sonuç ne olur ?

Enver

Yumurta
Üye
Bir bilgim yok ama 3 ülke birbiriyle anlaşabilirler savaşa bilerde ama fikrim şu yeterli besin ve alan olursa barış içinde anlaşırlar diye düşünüyorum ama tecrübem okadar yok altını çizerek söylüyorum