Evdeki karınca kolonisi

Emre3520

Larva
Üye
Evin mutfağında bir karınca kolonisi var ve son zamanlarda sayıları çok arttı. Bu koloninin kraliçesini bir şekilde yuvadan çıkarıp kendim bakabilir miyim? Çünkü mutfakta olduğu için rahatsız ediyor. Öldürmek istemiyorum. Cinsini de bu fotoğraflardan anlayabilir

9595.jpg9591.jpg9588.jpg9593.jpg

Buğra_UnLucy

Media
Üye
Evin mutfağında bir karınca kolonisi var ve son zamanlarda sayıları çok arttı. Bu koloninin kraliçesini bir şekilde yuvadan çıkarıp kendim bakabilir miyim? Çünkü mutfakta olduğu için rahatsız ediyor. Öldürmek istemiyorum. Cinsini de bu fotoğraflardan anlayabilir misiniz?
Ekli dosyayı görüntüle 65389Ekli dosyayı görüntüle 65390

Ekli dosyayı görüntüle 65393Ekli dosyayı görüntüle 65394
Tetramorium cinsine benziyor.
Doğadan koloni almak sağlıklı değil. Ortam değişikliği ve stres gibi nedenlerden dolayı koloni çökebiliyor.
Almamanızı öneririm.

BahadirSarp

Asker
Yardımsever
Üye
Evin mutfağında bir karınca kolonisi var ve son zamanlarda sayıları çok arttı. Bu koloninin kraliçesini bir şekilde yuvadan çıkarıp kendim bakabilir miyim? Çünkü mutfakta olduğu için rahatsız ediyor. Öldürmek istemiyorum. Cinsini de bu fotoğraflardan anlayabilir misiniz?
Ekli dosyayı görüntüle 65389Ekli dosyayı görüntüle 65390

Ekli dosyayı görüntüle 65393Ekli dosyayı görüntüle 65394
Tetramorium cinsleri hocam yuvadan test tüplerine zor alırsınız kolay kolay yuvadan çıkmazlar.

Emre3520

Larva
Üye
Tetramorium cinsleri hocam yuvadan test tüplerine zor alırsınız kolay kolay yuvadan çıkmazlar.
Peki ne yapmalıyım? Sayıları çok arttı salonda bile görüyorum. Öldürmek istemediğim için kendim bakmak istiyorum ama test tüpüne alamazsam sanırım ilaçlamam lazım